almere-haven-festival-city-marketing

Rabobank Almere Haven Festival

Almere Haven is het decor van het Rabobank Almere Haven Festival. Dit evenement vindt sinds 2001 jaarlijks plaats in de sfeervolle havenkom. Almere City Marketing doet de organisatie van dit driedaagse festival. We beheren de website en verzorgen de marketing en communicatie rondom het evenement.

Het Haven Festival bestaat onder meer uit een aantal muzikale hoogtepunten, straatacts en boottochtjes op het Gooimeer. Ook zijn er in het weekend markten en is er een bier- en wijnproeverij.

Sinds 2001 organiseren wij jaarlijks het Almere Haven Festival

Het muzikale programma begint vrijdagavond met een optreden van het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO). Op zaterdagavond is het Yakult Havenkom Concert. Deze wordt afwisselend uitgevoerd door het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) en het Nederlands Kamerorkest. Hierbij is aandacht voor jong en aanstormend talent. Daarnaast staan er zaterdag en zondag koffieconcerten op het programma. En op zondag zijn er diverse optredens van (inter)nationale shantykoren.

Proeverijen en markten

Behalve muziek, staat op zaterdag en zondag de Kunstmarkt in het centrum van Almere Haven. En op zondag is de Brocante- en Antiekmarkt in de havenkom. Verder presenteren horecaondernemers in de havenkom zich tijdens de Rabobank Havenkom Proeverij. Drie dagen lang kunnen de bezoekers genieten van smakelijke hapjes. Het is de uitgelezen kans voor de deelnemende restaurant om bezoekers zo kennis laten maken met de specialiteiten van het huis.

De bezoekers kunnen niet alleen hapjes proeven, maar ook speciale biertjes. Deze bieren zijn zelf gebrouwen door de kleine brouwers. Liefhebbers kunnen vrijdag, zaterdag en zondag naar de Bierproeverij in de havenkom.

Projectperiode

Jaarlijks eerste weekend van september sinds 2001

Categorie

Kengetallen

Bezoekers: gemiddeld 60.000
Waardering: 8,0

 
Almere haven festival
Haven Festival
bottervaren
AHF proeverij