Dobberend Bos vertrekt van Floriade naar nieuwe locatie

De Floriade 2022 is afgelopen. Van de bijna 700.000 bezoekers zal het grootste gedeelte het prachtige Dobberend Bos van Mothership hebben ontmoet. En wat lag het er geweldig bij! Maar aan alle goede dingen komt een eind en net als de rest van de Floriade moest ook het bos wijken.

Mothership zorgde ervoor dat het prachtige concept niet onzichtbaar werd en kwam met de gemeente Almere een nieuwe locatie overeen: het Weerwater. Daar ligt het Dobberende Bos de komende vijf jaar, vlak achter het Flevoziekenhuis, naast Strand22, hét zomerpaviljoen aan de Esplanade. De verhuizing had wat voeten in de aarde, maar nu het er ligt is het alsof het er altijd heeft gelegen: thuis.

Ook hier vraagt het bos op een circulaire en duurzame manier aandacht voor de klimaatverandering en de verhouding tussen mens en natuur in grote steden. De bomen leven in hergebruikte zeeboeien van Rijkswaterstaat en zijn getest op hun vermogen om te wortelen in een beperkte ruimte en het golven van het water te weerstaan. Wordt dit met het stijgen van de zeespiegel een noodzakelijk kwaad, net als bouwen op het water?

Bron: Mothership

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring