Almere leeft op!

De wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 is volop aan de gang. En hoewel de bezoekersaantallen op de expo zelf nog tegenvallen, merken we de reuring in Almere wel! De hotels, campings en B&B’s in Almere zitten regelmatig zo goed als vol…, elke week leiden we buitenlandse journalisten en influencers rond, in de winkel van VVV Almere is het een komen en gaan van vooral Duitse en Belgische toeristen en ook op de boten die dagelijks varen tussen de Esplanade en het Floriadeterrein, zitten veel toeristen. Ik vind het erg leuk om de enthousiaste verhalen van buitenlandse bezoekers over Almere te horen en te lezen.

Samen met NBTC, Visit Flevoland en Floriade BV werken we momenteel intensief samen op het gebied van Travel Trade en Pers & PR. Bijna elke week verzorgen we nu stadswandelingen aan Belgische bezoekers die een citytrip Almere hebben geboekt. Naast een bezoek aan Floriade Expo 2022 krijgen ze een rondleiding door Almere Centrum, een boottocht om Almere vanaf het water te ontdekken en overnachten ze in de stad.

Daarnaast hebben we al heel wat buitenlandse journalisten rondgeleid en kennis laten maken met de moderne architectuur in Almere Centrum, de bijzondere natuur in Nationaal Park de Oostvaardersplassen en de bijzondere gebiedsontwikkeling in Oosterwold. Duitse, Franse, Britse, Belgische, Zwitserse en Deense media hebben al over Almere geschreven. Stuk voor stuk zijn ze verrast over de moderne architectuur in de jongste stad van Nederland, gelegen op de bodem van de voormalige Zuiderzee waar mensen altijd in de buurt van parken, bossen en water wonen. En dat zo dicht bij Amsterdam!

Maar ook bij de evenementen die nu weer volop plaatsvinden, merk ik dat er een heel gevarieerd publiek in de stad aanwezig is. De evenementenkalender is bomvol tijdens dit Floriadejaar. Elke week is er ergens in de stad wel een leuk evenement of festival dat kan worden bijgewoond. Dat toeristen daar op af komen, is natuurlijk leuk meegenomen. Maar ook de eigen inwoners zie je weer volop genieten van het uitgebreide aanbod aan events in de stad.

Ook op de hoogte blijven van wat er deze zomer allemaal te doen is in Almere? Houd dan regelmatig de website www.visitalmere.com in de gaten! Dan komen we elkaar zeker tegen deze zomer!

Nik Smit
Directeur, Almere City Marketing

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring