Uit in Almere

Uit in Almere

In samenwerking met Cultuurfonds Almere en de Culturele Instellingen in Almere (DOCA) voert Almere City Marketing sinds 2016 de marketingcommunicatie uit voor het gehele cultuuraanbod in Almere. Eind 2018 is er een nieuwe huisstijl ontwikkeld en doorgevoerd op de website: www.uitinalmere.nl. November 2019 is de website vernieuwd en opgenomen in het online ecosysteem.

Inmiddels is de website uitgegroeid tot een complete website met UITagenda, cultuurreports, cultuurvlogs en inspiratie-artikelen. Maandelijks wordt er een UITmail verstuurd met culturele maandtips. Daarnaast is Uit in Almere te volgen op Instagram en Facebook.

De website van Uit in Almere is in 2018 met meer dan 18.000 bezoeken flink gegroeid.

Online

De website van Uit in Almere is in 2018 met meer dan 18.000 bezoeken flink gegroeid. De nieuwsbrief wordt maandelijks ingezet, evenals de Social Mediakanalen Facebook en Instagram. Doel van alle (online) marketing inzet is: Cultuur on top-of-mind brengen bij de Almeerder. 

Bij iedere partner van Uit in Almere wordt een video opgenomen waarbij de kijker een exclusief kijkje achter de schermen, uniek interview of een sneak-preview van de voorstelling krijgt te zien. Middels deze video’s is het de bedoeling dat de instellingen bekender worden en de kijker meer te weten komt over hen.

Offline

Online wordt versterkt met diverse offline campagnes. Voorheen was Uit in Almere middels een UITkalender in de Almere Deze Week te vinden. Om niet uit de krant te verdwijnen komt de UITkalender nog een aantal keer terug. Ook in OOH mupi’s en de borden langs de wegen. Uiteraard met verwijzing naar de actuele online agenda. 

Partners

- Cultuurfonds Almere
- Kunstlinie Almere Flevoland (KAF)
- De nieuwe bibliotheek
- Bontehond
- Theatergezelschap Vis à Vis
- Collage Almere
- Kleur in Cultuur
- Poppodium de meester
- Theatergroep Suburbia
- Corrosia
- CKV Almere

Projectperiode

2015 - heden

 

Categorie

Kengetallen

Website: 18.000 bezoekers per jaar
Facebook: 450 likes
Instagram: 380 volgers
Nieuwsbrief: 420 abonnees