student-in-almere-city-marketing-header

Student in Almere

Eén van de voorbeelden van citymarketing in Almere is het platform ‘Student in Almere’. Almere is een studentenstad aan het worden. Om dat te laten zien, is dit studentenplatform ontwikkeld. Tien student-ambassadeurs vertellen over hun leven als student in Almere. Almere City Marketing begeleidt deze ambassadeurs.

Door middel van social media plaatsen de ambassadeurs berichten over het studentenklimaat van Almere. Ze posten onder meer op Facebook en ze delen hun vlogs.

Platform 'Student in Almere' is één van onze citymarketing voorbeelden

Wij beheren de website en de social media kanalen (Facebook, Instagram, Twitter). Ook versturen wij e-mail nieuwsbrieven naar de studenten. 

Studentenplatform

Het platform is meerdere malen per jaar zichtbaar op de Open Dagen van de diverse hbo instellingen binnen Almere. De ambassadeurs organiseren jaarlijks ook evenementen zoals ‘PROOF!’. Op dit event wordt een studentenwoning nagebootst en ontvangen (toekomstige) studenten informatie van de woningcorporatie over het huren van een studentenwoning. 

Daarnaast haakt Student in Almere aan op bestaande evenementen en activiteiten. Zoals het maandelijkse studentenfeest ‘Students After Work’. Zo laat het platform zien dat er allerlei activiteiten voor studenten worden georganiseerd en kan Almere zich verder ontwikkelen als studentenstad. Student in Almere is daarmee een goed voorbeeld van citymarketing.

Projectperiode

2014 - heden

 

Categorie

Kengetallen

Website: 10.000 bezoekers per jaar
Facebook: 2.500 likes
Nieuwsbrief: 500 abonnees