nieuwe-buren-almere-city-marketing

Nieuwe Buren

De serie nieuwe Buren was zonder twijfel ons meest spraakmakende project van 2014. Almere was decor voor deze serie gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Saskia Noort. Tien weken lang keken 1,6 miljoen kijkers naar Nieuwe Buren. Het speelt zich in Zonnewijk Almere, synoniem voor de Almeerse Filmwijk. Een fantastische manier dus om Nederland te laten zien hoe mooi Almere is. In 2015 kwamen ze terug voor seizoen 2, en de samenwerking ging verder - in 2017 is ook seizoen 3 in Almere opgenomen!

Almeerse families stonden vier maanden hun huis af als filmset

Daan Schuurmans en Bracha van Doesburgh speelden Peter en Eva, een koppel dat komt wonen in een nieuwbouwwijk. Ze worden opgevangen door Steef en Rebecca (gespeeld door Thijs Römer en Katja Schuurman). De producent van Nieuwe Buren, Pupkin Films, koos Almere als opnamelocatie. De moderne, beetje Amerikaanse uitstraling en de grote veelzijdigheid aan fotogenieke locaties was precies wat ze zochten.

Coproductie

De serie Nieuwe Buren is een echte coproductie tussen Almere City Marketing, producent Pupkin Film, RTL en veel Almeerders. Zo speelden mMeer dan honderd Almeerse figuranten speelden mee en stonden drie families stonden vier maanden lang hun huis af als filmset. Het hele hofje werd tot Hollywood-set omgetoverd. Bedrijven boden hun diensten aan en, de gemeente werkte mee.  en Almere liet zich van haar mooiste kanten filmen op de film zetten. Dát maakte Uiteindelijk is dát het allerbelangrijkste geweest om dit project voor alle partijen succesvol te maken.

Samen met de OVSA en vastgoedontwikkelaars Unibail-Robeco en Kleppiere (destijds Corio) leverden Almere City Marketing een bijdrage aan de productiekosten. In ruil voor de enorme publiciteit. De gemeente legde 20.000 euro bij. Daarnaast lieten we vier tv-commercials uitzenden op RTL4 in dezelfde periode als de serie. Ook figureerden Almeerders op billboards over de serie Nieuwe Buren. Zo hebben we van ons laten horen. Nog veel te weinig Nederlanders weten namelijk hoe mooi Almere is!

Nieuw seizoen

Het vervolg op de Nieuwe Buren serie werd ook in Almere opgenomen. Acteurskoppel Karina Smulders en Fedja van Hûet werden de nieuwe buren. Dit seizoen werd in het najaar van 2016 uitgezonden bij Videoland en in het voorjaar van 2017 bij RTL. Opnieuw werd met samengewerkt met Almere City Marketing, veel Almeerder en Almeerse bedrijven. 

Seizoen twee bevatte nog meer mooie beelden van Almere. De locaties in de stad werden benoemd. Almere was hierdoor nog nadrukkelijker aanwezig in de serie.. Kortom, een productie om trots op te zijn. En de samenwerking bevalt zo goed, dat de opnames van deel drie van de tv serie Nieuwe Buren inmiddels volop bezig zijn in Almere!

Projectperiode

2014 - heden

Categorie

Kengetallen

1,8 miljoen kijkers per aflevering
2 seizoenen