offline-promotie-vvv-almere

Offline promotie Visit Almere

Almere City Marketing zet verschillende offline mediakanalen in om het toeristische aanbod te promoten. In 2021 is er veel productontwikkeling geweest op toeristisch gebied. Zo is er een arrangementenmodule ontwikkeld voor het samenstellen van één- of meerdaags bezoek met verschillende aanbieders. Ook is er een favorietenmodule gemaakt waardoor bezoekers makkelijker hun eigen lijstje samen kunnen stellen als ze naar Almere komen.

Naast nieuwe fiets- en wandelroutes is er ook een digitale fotografie-tour ontwikkeld met fotograaf Richard Terborg – de Discover Almere Tour op Izitravel. De vaarkaart kreeg een update, evenals de Walk of Fame en het fietsrouteboekje. De Almere Cityguide werd geupdate en in kleinere oplage dan normaal gedrukt vanwege corona.

 

Visit Almere participeerde in het ‘Travel Trade Flevoland’-programma van Visit Flevoland. Dit is een samenwerkingsverband voor de bewerking van de buitenlandse travel trade (zoals touroperators en busondernemers) onder de paraplu van Visit Flevoland.

Daarnaast houdt de wekelijkse UITpagina in Almere Deze Week inwoners op de hoogte van wat er te doen is in de stad en de meeste grootstedelijke evenementen worden met buitenreclame aangeprezen als tip van vvvalmere.nl.

Publicaties

Vanuit de campagne Amsterdam Bezoeken Holland Zien (metropoolregio) participeerden we in twee influencer reizen naar Almere voor het thema fietsen en architectuur. Maar ook vanuit Nederland was er veel interesse met als voorbeeld artikelen in de Toeractief en Villa d’Arte

Welkomstteam

Verder is het welkomstteam actief in Almere Centrum. Van woensdag tot en met zondag worden Almeerse bezoekers door vrijwilligers op Segways de weg gewezen en geïnformeerd over evenementen in de stad. Dit initiatief is door verschillende partijen tot stand gekomen, waaronder Klepierre, VVV Almere, Almere City Marketing, de politie en de gemeente.

Almere Cityguide

De Almere Cityguide is ontwikkeld door Almere City Marketing in nauwe samenwerking met de Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere (OVSA).  De gids is zowel Nederlands- als Engelstalig en gratis verkrijgbaar bij VVV Almere aan De Diagonaal 199. Ook ligt de gids in diverse winkels in Almere Centrum en op alle toeristische locaties in de stad en regio. De Almere Cityguide is een prachtig visitekaartje van de stad.

Projectperiode

2012 - heden

Categorie

Kengetallen

Almere Deze Week: 87.000 stuks
Almere Cityguide: 30.000 stuks