offline-promotie-vvv-almere

Offline promotie Visit Almere

Almere City Marketing zet verschillende offline mediakanalen in om het toeristische aanbod te promoten. In 2017 lag daarbij de nadruk op fietsen en watersport. Met een speciale fietsroute en streekgidsje in de FietsActief, een advertorial in het route.nl zomer- en jaarboek, een fietsroute in Bike Totaal, redactie in Toeractief en een folder met fiets- en watersportactiviteiten die verspreid werd in Almere en de regio. Voor de promotie van de watersportmogelijkheden werd naast de folder ook een redactionele pagina en advertentie geplaatst in de Waterkampioen en de vaarkaart vernieuwd en verspreid. 

De recreatieve uitjes werden ook onder de aandacht gebracht in de regio door onder meer redactionele aandacht in de Recreatiekrant Flevoland. In samenwerking met de Toerisme Flevoland en Amsterdam Marketing zijn er persreizen georganiseerd. Er verschenen diverse landelijke en internationale toeristische publicaties door onze inspanning, zoals in de Margriet, het AD-magazine en het blad 'Zeilen', bij SBS6, RTL4 en Omroep Flevoland.

Er verschenen diverse landelijke en internationale toeristische publicaties door onze inspanning, zoals in de Margriet, het AD-magazine en het blad 'Zeilen', bij SBS6, RTL4 en Omroep Flevoland.

Daarnaast houdt de wekelijkse UITpagina in Almere Deze Week inwoners op de hoogte van wat er te doen is in de stad en de meeste grootstedelijke evenementen worden met buitenreclame aangeprezen als tip van vvvalmere.nl. Ook heeft VVV Almere een duidelijk zichtbare bestickering van het meest prominente wakeboard stuntobject in het Weerwater.

Publicaties

Er verschenen diverse landelijke toeristische publicaties door onze inspanning, zoals in de VRIJ (weekendbijlage van de Telegraaf), de Telegraaf en Gooi & Eemlander. In de zomermaanden stond wekelijks een advertentie in de Gooi & Eemlander waarop het recreatieve aanbod werd uitgelicht in samenwerking met de campagne Het kan in Almere. 

Welkomstteam

Verder is het welkomstteam actief in Almere Centrum. Van woensdag tot en met zondag worden Almeerse bezoekers door vrijwilligers op Segways de weg gewezen en geïnformeerd over evenementen in de stad. Dit initiatief is door verschillende partijen tot stand gekomen, waaronder Klepierre, VVV Almere, Almere City Marketing, de politie en de gemeente.

Almere Cityguide

De Almere Cityguide is ontwikkeld door Almere City Marketing in nauwe samenwerking met de Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere (OVSA).  De gids is zowel Nederlands- als Engelstalig en gratis verkrijgbaar bij VVV Almere aan De Diagonaal 199. Ook ligt de gids in diverse winkels in Almere Centrum en op alle toeristische locaties in de stad en regio. De Almere Cityguide is een prachtig visitekaartje van de stad.

Projectperiode

2012 - heden

Categorie

Kengetallen

Almere Deze Week: 87.000 stuks
Almere Cityguide: 30.000 stuks