landelijke-veiligheidsdag-almere-city-marketing

Landelijke Veiligheidsdag

De Landelijke Veiligheidsdag in Almere Centrum weet altijd veel mensen aan zich te binden. Het evenement, dat door Almere City Marketing georganiseerd wordt, komt altijd ‘s ochtends direct al goed op gang. Met een druk op de knop start de burgemeester een sensationele actie van de gezamenlijke hulpdiensten: er vinden fictieve aanrijdingen plaats tussen (bijvoorbeeld) een personenauto en een stadsbus, waarbij gewonden vallen. De hulpdiensten komen direct in actie om erger te voorkomen middels een realistische demonstratie, tot groot genoegen van het publiek.

Tijdens de Landelijke Veiligheidsdag presenteren hulpdiensten zich aan het publiek. Op die manier wordt het werk van de hulpverleners toegelicht en zijn er activiteiten voor kinderen. Doel is om de hulpverlening in het zonnetje te zetten, is er gelegenheid tot het stellen van vragen en zijn er ’meet en greets’, waarbij bezoekers en hulpverleners met elkaar in gesprek kunnen. Middels verschillende demonstraties worden samenwerkingen uitgelegd en kan informatie worden gekregen over het verbeteren van veiligheid in en om het huis. Hulpdiensten nemen voer- en vaartuigen mee om te laten hoe ze hun dagelijkse werk uitvoeren.

Realistische demonstraties, tot groot genoegen van het publiek  

Op de Esplanade vinden gedurende de dag de meeste demonstraties plaats en medewerkers van de Koninklijke Landmacht, Marine en Marechaussee, Rijkswaterstaat, waterschap Zuiderzeeland, Politie, Brandweer, GGD en Reddingsbrigade vertellen uitvoerig over hun werkzaamheden. Ook op het Forum en de Grote Markt wordt de Landelijke Veiligheidsdag vaak geactiveerd, waarbij kinderen op een speelse manier van alles leren over veiligheid. De Landelijke Veiligheidsdag begint om 10.00, duurt tot 17.00 uur.

Projectperiode

2015 - Heden

Categorie

Kengetallen

Bezoekers: gemiddeld 50.000