project gio almere film

PROJECT GIO

Almere City Marketing heeft samen met een aantal partners een grote rol gespeeld om de speelfilm PROJECT GIO naar Almere te halen. Daarnaast hebben we geholpen met de productie door locaties aan te bevelen en te regelen. Diverse mooie plekken van Almere worden in beeld gebracht om de branding van de stad te versterken. Zo komen bijvoorbeeld Almere Centrum en Noorderplassen goed in beeld.

Het netwerk van Almere City Marketing is gebruikt om locaties als huizen en materialen te faciliteren

PROJECT GIO is een bioscoopfilm die eind 2019 te zien zal zijn in de Nederlandse bioscopen. Gio Latooy, bekend van YouTube, speelt de hoofdrol. In Project Gio gaan de ouders van YouTube-ster Gio op vakantie. Een feestje dat hij organiseert in de villa van zijn ouders loopt helemaal uit de hand. Daarna heeft Gio maar twee weken de tijd om de villa te herstellen, terwijl hij ondertussen de schijn moet ophouden dat er niets aan de hand is.

Naast Gio zullen er meerdere influencers en BN'er te zien zijn in de film. Denk hierbij aan SJAAK, Sterre Koning, Arie Koomen en Rutger Vink.

PROJECT GIO is een productie van Online Cookie Collective in coproductie met Tom de Mol Productions. Distributeur Dutch FilmWorks brengt PROJECT GIO 5 december uit de in de bioscoop.

Bekijk de eerste vlog.

Coproductie

De film speelt zich voornamelijk af in Almere. Almere City Marketing heeft hier een grote rol in gespeeld. Zo hebben we filmlocaties aanbevolen en geregeld. Nadat we benaderd werden door de producenten, hebben we ons best gedaan om de film in Almere te laten afspelen. Het netwerk van Almere City Marketing is gebruikt om locaties als huizen en materialen te faciliteren. 

Partners

- Almere Centrum
- Hogeschool Windesheim
- Cultuurfonds Almere
- Unibail Rodamco Westfield
- Floriade
- Oostvaardersplassen

 

Projectperiode

2019

Categorie