blauwe-as-almere-city-marketing

Blauwe As

De Blauwe As is één van onze projecten in Almere. In 2015 begon Almere City Marketing samen met de gemeente met het promoten van de vaarroute. Dit doen we op basis van een marketingplan dat we eerder hadden bedacht. In het voorjaar van 2015 werden namelijk de vernieuwde Beatrixsluis en Kromme Weteringsluis opgeleverd. Daardoor is er nu een betere vaarverbinding tussen het Gooimeer en het Markermeer. 

De Blauwe As is de naam van de recreatieve vaarroute die loopt van het Gooimeer naar het Markermeer. De route loopt via de havenkom van Almere Haven. Door dit project is een regionaal vaarrondje door het zuiden van Flevoland aantrekkelijker geworden. Er kunnen nu namelijk meer boten tegelijk door de sluizen heen.

Vaarroute de Blauwe As is een van onze branding projecten in Almere

Samen met de gemeente, ondernemers en VVV-partners hebben wij diverse projecten langs de route uitgevoerd. We hebben zo veel mensen kennis laten maken met deze mooie vaarroute.

• Deelname aan de ‘Week van de Watersport’.

• Het minimagazine 'Almere houdt van Spetters'. Het magazine bevatte kortingsbonnen van ondernemers langs de route. Het is huis aan huis bezorgd bij bijna 200.000 huishoudens en meegestuurd met de ANWB Waterkampioen.

• Een special over varen in Almere in de Vaarkrant van De Telegraaf.

• Een artikel in de ANWB Waterkampioen, Zeilen en In de Boot (bijlage bij de Gooi en Eemlander).

Project promoten

Daarnaast plaatsten we voor dit Almeerse projectadvertenties en advertorials. Deze kwamen in de Telegraaf, de ANWB Waterkampioen, het blad ´Zeilen´, de IJsselmeerkrant, de bijlage ´In de boot´ en in de nieuwsbrief en de UITpagina van VVV Almere. 

VaarTV maakte TV-opnames voor hun uitzending in februari 2016. Op Varen in Almere werden alle ondernemers langs de route getoond. Ook plaatsten we promotiefilmpjes van VaarTV en maakten we een interactieve informatiefilm over de route.

Projectperiode

januari 2015 - december 2015

 

Categorie

Kengetallen

Minimagazine: 200.000 stuks
IJsselmeerkrant: 75.000 stuks
Bereik Waterkampioen: 20.000 stuks
Bereik Zeilen: 15.000 stuks