Zomer vol festivals

Wat een heerlijke zomer hebben we gehad. De evene­menten­kalender was weer bomvol tijdens dit Floriadejaar. Elke week was (en is) er in de stad wel een leuk evenement of festival om bij te wonen. Van bekende evenementen als het Terrassenfestival en Strandfestival Zand, die gelukkig opnieuw konden plaatsvinden, tot hele nieuwe events, die voor het eerst werden georganiseerd, zoals Almere Floats, Connecting Cultures en het Springkussenfestival. Dat toeristen daar op af kwamen, was natuurlijk leuk meegenomen. Maar ook de eigen inwoners zagen we weer volop genieten
van het uitgebreide aanbod aan events in de stad. En daar doen we het natuurlijk voor!

In het oudste stadsdeel van Almere kon het publiek in augustus en het eerste weekend van september genieten van livemuziek, gezellige markten en de leukste wateractiviteiten tijdens Zomer in Haven. Het populaire Strandfestival Zand was terug op het Almeerderstrand. Alle festivalliefhebbers stonden weer als vanouds met hun voeten in het zand en met een drankje in hun hand mee te dansen op de muziek van grote artiesten als Snelle, Krezip en Kensington.

In het laatste weekend van augustus konden Almeerders kennismaken met elkaars cultuur. In Almere wonen meer dan honderd nationaliteiten met hun eigen cultuur. Dit alles kwam dit weekend samen in Almere Centrum. Dit was hét weekend om kennis te maken met nieuwe geuren, smaken, geluiden en gebruiken. Voor een ontspannen festival op een prachtige locatie midden in de natuur was er Festival LOF met yoga, dans, soundhealing en meer in het jongste nationaalpark van Nederland, de Oostvaardersplassen. Kortom, het aanbod was heel divers met voor ieder wat wils!

Voor wie dit alles gemist heeft, er staat nog meer op de agenda. Het Uitfestival Almere staat op de planning in het laatste weekend van september in Almere Centrum en het eerste weekend van oktober in Haven en Buiten. De Halloweenkermis gaat nog plaatsvinden en daarna maken wij ons al weer op voor de Sinterklaasintocht en het Feestshoppen. Maar zover is het gelukkig nog niet.

Ondertussen ook op de hoogte blijven van wat er allemaal te doen is in Almere? Houd dan regelmatig de website www.visitalmere.com bij, dan weet je zeker dat je niets mist!

Nik Smit
Directeur
Almere City Marketing

Almere City Marketing heeft een duidelijke missie: de populariteit van Almere vergroten als plek om te wonen, ondernemen, studeren en bezoeken. Dit doen we in nauwe samenwerking met gemeente en marktpartijen. Ook samen met u? Neem contact op met ons op!
(036) 548 50 48
almere-citymarketing.nl

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring