Young professionals netwerken op de fiets

Donderdag 24 mei was de eerste editie van de ‘Almere Business Tour’, een tour waarbij internationale young professionals al fietsend kennis konden maken met elkaar en bedrijven in de stad. De Gemeente Almere, Cinnovate en Voiceworks werden tijdens de tour bezocht. Het evenement was een initiatief van Almere City Marketing en de Economic Development Board Almere om young professionals te laten zien wat de stad allemaal te bieden heeft.

De organisaties die meewerkten aan deze tour waren de Gemeente Almere, Cinnovate en Voiceworks. Bij deze organisaties kregen de young professionals een korte presentatie over wat de organisatie doet en was er ruimte om te netwerken met medewerkers uit de organisatie. De groep bestond uit zowel Nederlandse als internationale young professionals. De dag werd ontspannen afgesloten met kanovaren en een barbecue op het Almeerderstrand. “Wat een leuke manier om zo de dag te eindigen en elkaar beter te leren kennen en onze ervaringen te delen,” aldus een van de deelnemers.

Young professionals, ofwel jonge hoogopgeleiden, zijn in de groeiende economie van Almere erg gewild. Bedrijven staan te springen om goed personeel om door te kunnen groeien. Ook wordt steeds vaker personeel uit het buitenland gehaald. Voiceworks is hier een goed voorbeeld van. Dit snelgroeiende Almeerse bedrijf heeft al veel internationaal personeel in dienst. Ook de groei van expat community ‘International Almere’ is een duidelijk teken van het toenemende aantal internationale professionals dat in de stad woont en werkt. ACM is bezig met het ontwikkelen van een Engelstalige website voor internationale professionals die naar Almere willen komen. Het evenement werd georganiseerd door studenten van Windesheim Flevoland die een comaker volgden bij Almere City Marketing.

Almere City Marketing zet door middel van citymarketing Almere flink in de schijnwerpers en houdt zich bezig met een scala aan activiteiten die bijdragen aan het realiseren van de toekomst van de stad. De Economic Development Board Almere is opgericht om de samenwerking tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden in de Metropoolregio Amsterdam te verbeteren.

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring