WTC Trappenloop: ruim 600 treden omhoog

Op 25 april vindt het misschien wel meest bijzondere hardloopevenement van Flevoland plaats: de WTC Trappenloop. Honderden lopers komen dan in het WTC in Almere-Stad bij elkaar om daar zo snel mogelijk ruim 600 treden omhoog te rennen. Heel toepasselijk: op 25 april is het ook nog eens ‘No Elevator Day’.

Op die dag wordt het wereldwijd ontmoedigd om de lift te pakken, maar daarentegen voor de trap te kiezen. Tijdens de WTC Trappenloop kan dat dus in wedstrijdvorm en is het de bedoeling zo snel mogelijk omhoog te gaan. En hard zal het gaan, want naast recreanten zullen er ook weer een aantal professionele traplopers aan de start staan. Binnen een paar minuten zijn zij boven.

Alle deelnemers beginnen op de begane grond van het WTC, lopen vervolgens via de parkeergarages naar verdieping -4 om daar via het trappenhuis te beginnen aan hun klim richting de 28ste verdieping. Dat is bijna het hoogste punt van het WTC. De weg omhoog beslaat ruim 600 treden. Eenmaal boven is het een kwestie van uithijgen, maar daarna kunnen deelnemers genieten van een spectaculair uitzicht over heel Almere en omstreken. Niet alleen de weg omhoog maakt de WTC Trappenloop zo bijzonder, ook het feit dat je na afloop op het bijna hoogste punt van Almere bent aangekomen is uniek.

Natuurlijk zijn er diverse startseries. Zo is er, naast de individuele race voor volwassenen, een speciale Kids Run (200 treden), Kids Voetbal Run (200 treden met onderweg uitdagingen met een bal), een Business Run en natuurlijk ook weer een run voor brandweerlieden.

Deze helden gaan, zoals ieder jaar, de uitdaging aan om met volle bepakking omhoog te klimmen. Ook zij lopen dus 32 verdiepingen (van -4 naar 28) omhoog, ruim 600 treden trotserend. Dit jaar zijn er al meer inschrijvingen dan ooit voor deze serie, dus dat belooft een spektakel te worden.

Inschrijven voor de wedstrijd kan nog steeds via de website van de WTC Trappenloop: https://start-2-finish.nl/wtc-trappenloop/ Na-inschrijving is op de wedstrijddag ook mogelijk.

 

Foto: Erik Frings

© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring