Windesheim Flevoland organiseert 1e Global Entrepreneurship Week Flevoland

Tijdens de eerste Global Entrepreneurship Week Flevoland van 13 tot en met 17 november 2017 verbindt Windesheim Flevoland studenten, ondernemers en financiers. Met speeddates, masterclasses en netwerkevents wil de hogeschool studenten enthousiast maken voor het ondernemerschap. Afsluiter van de week is de zogenoemde Fuckup Night op donderdag 16 november.

Als er één provincie in Nederland ondernemend is, dan is het Flevoland wel. In verschillende opleidingen van Windesheim Flevoland is veel aandacht voor ondernemerschap en de hogeschool ondersteunt studenten die studeren en ondernemen combineren onder meer met een topondernemersregeling en de mogelijkheid om stage te lopen in hun eigen bedrijf. Daarom heeft de hogeschool het initiatief genomen voor de organisatie van de eerste Global Entrepreneurship Week Flevoland. Niet alleen in Flevoland, maar in 160 landen wereldwijd worden evenementen georganiseerd om mensen te inspireren, hen te laten ontdekken hoe een toekomst als ondernemer en innovator eruit kan zien en hen te verbinden met netwerken, mentoren en potentiële investeerders.

Programma
Alle activiteiten vinden plaats bij Windesheim Flevoland, Hospitaaldreef 5, tenzij anders vermeld.

Maandag 13 november
10.30 – 13.30 uur: Kick-off – studenten worden uitgedaagd om een pitch te geven op een trampoline.
19.00 – 22.00 uur: Jump & Drinks – netwerkborrel bij Jumping Jack Almere. Waag letterlijk een sprong in het diepe.

Dinsdag 14 november
10.00 – 12.00 uur: Capital Network, advies over financiering door investeerders en experts met investeerder Arthur Bouvy, het MKB Technofonds en Gerard Hooijer, accountmanager MKB van de Rabobank.

Woensdag 15 november
10.00-11.30 uur: Rabobank masterclass over het maken van een financieel plan.
19.30 uur: Speaker’s Night, Women’s deluxe edition in de nieuwe bibliotheek. Vrouwelijke ondernemers delen hun succesverhalen.

Donderdag 16 november
9.00 – 11.00 uur: Floriade Breakfast club ontbijt bij de Floriade BV voor studenten die een rol willen spelen bij de Floriade.
15.30 en 17.00 uur (2 rondes): Learn to Earn seminar georganiseerd door studenten van de minor Ondernemerschap. Strijd samen in de wereld van bitcoin.
19.30 uur: Fuckup Night Almere in Café op 2. Succes stories zijn leuk, maar misschien leer je nog wel meer van mislukkingen. Een aantal (student)ondernemers durft het aan en deelt hun (faal)verhaal.

Vrijdag 17 november
Young Economic Board Almere Breakfast: 20 jonge changemakers gaan in gesprek over hoe ze gaan samenwerken om Almere nog beter en leuker te maken. (besloten bijeenkomst)
Studenten en (startende) ondernemers kunnen zich aanmelden voor de verschillende activiteiten via www.windesheimflevoland.nl/gew17.

© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring