Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 Amsterdam – Almere toonde urgentie voor de Groene stad van de toekomst

In een wereld die snel verandert heeft Almere tien jaar geleden een bijzonder vooruitziende blik gehad door te kiezen voor een urgent thema voor Floriade Expo 2022: Growing Green Cities. Een wereldtuinbouwtentoonstelling met een zeer actueel thema. Dat maakt Floriade relevant anno 2022. Vandaag, 9 oktober, hebben de laatste bezoekers van het prachtige park kunnen genieten. De grote waardering voor het park blijkt uit de vele reviews van bezoekers bij hun vertrek. Zij geven Floriade een 8. Floriade Expo 2022 heeft 685.189 bezoekers ontvangen.

Deze Floriade kenmerkt zich door de grote hoeveelheid bloemen en planten maar gaat ook over andere waarden van groen, zoals de ecosystemen van bomen en planten. Uniek daarin voor Floriade is bovenal het Arboretum met 3.000 bomen, dat een blijvend onderdeel van de nieuwe stadswijk Hortus zal zijn.

De Nederlandse Tuinbouwraad, gemeente Almere, Provincie Flevoland en het Rijk hebben als founders de handen ineengeslagen voor één gemeenschappelijk doel: structurele innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare groene steden samenbrengen in deze Expo en dat is gelukt. “Floriade draagt niet alleen bij aan de economische waarde voor Almere, Flevoland en Nederland, maar vooral aan het vergroten van het bewustzijn voor het belang van een gezonde leef- en werkomgeving. Duizenden inspiraties, die bezoekers meenamen, maken deze Floriade een kennisbron voor de toekomst. Met Growing Green Cities heeft Floriade perspectief getoond voor een duurzame en leefbare toekomst!”, aldus Hans Bakker, Algemeen Directeur Floriade.

Bezoekers
Floriade heeft veel internationale bezoekers mogen verwelkomen uit 96 landen. Na ons eigen land zijn de belangrijkste herkomstlanden van bezoekers Duitsland en de Verenigde Staten. Liefhebbers en hoog en midden geïnteresseerden hebben de Expo één of meerdere malen bezocht. Het brede publiek heeft beperkt Floriade bezocht. Uit onderzoek blijkt dat mensen na de covid lockdowns aan andere bezigheden prioriteit gaven. Ook de extreem hoge inflatie heeft het aantal bezoekers beperkt.

Floriade in cijfers
Met een uitgebreid kunstprogramma presenteerde Flevoland zich aan de wereld en de wereld aan Flevoland. Meer dan 1.000 verschillende optredens in vele variaties zijn verzorgd op de verschillende podia. In de hypermoderne kas, The Green House, toonde de tuinbouwsector innovaties. Zo was er aandacht voor duurzame en circulaire teelt met toepassing van vertical farming en het gebruik van drones. Tijdens de 37 productcompetities streden kwekers wekelijks om de mooiste producten. In meer dan 1500 professionele evenementen werden duizenden professionals geïnspireerd om kennis uit te wisselen voor het verwezenlijken van aantrekkelijke, veilige en gezonde steden. Vanuit de voorbeelden van duurzame tuinbouw en duurzame innovaties zijn zaadjes geplant en uitgewaaid over de wereld door een nog steeds groeiend netwerk van wel 4.000 experts. Voor die groene toekomst is jong talent nodig. Via de Floriade Academy hebben meer dan 1.750 studenten mee kunnen lopen in allerlei projecten van Floriade. Ondanks tegenslagen als gevolg van covid, is er een Expowaardige Floriade gecreëerd waarin 32 landen en 40 nationale deelnemers participeerden.

Floriade liet zien dat leven in een groene stad, het goede leven is.

Floriade Expo 2022
Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 was Almere hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. De Nederlandse tuinbouw presenteerde samen met nationale en internationale partners, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Op het 60 hectare grote terrein stond het thema “Growing Green Cities” centraal.

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring