Weervrouw Helga van Leur verrast met eigen hortensia

Almere, 8 juni 2022 – Een verrassing voor de bewoners van de Hortensiastraat in Almere. Weervrouw en tv-presentatrice Helga van Leur doopt in die straat een nieuwe, rode tuinhortensia ‘Sunny Helga’ en zet samen met bewoners meteen elke voortuin en lantaarnpaal in bloei met rode, roze, blauwe en witte hortensia’s! De nieuwe tuinplant is aangeboden door wethouder Hilde van Garderen die de weervrouw in het zonnetje zet omdat ze zich, net als de gaststad van de Floriade Expo 2022, extra inzet voor een groene leefomgeving met haar tv-programma Lodewijks Groene Geluk. Helga van Leur: “Niets is zo veranderlijk als het weer, maar met deze hortensia’s voorspel ik in elk geval een bloeiende zomer in de Hortensiastraat in Almere!” De nieuwe plant is pas volgend voorjaar overal verkrijgbaar.

Hydrangea macrophylla ‘Sunny Helga’, zoals de botanische naam van de nieuwe plant luidt, is een sterke tuinhortensia met meer dan 20 bloeiende takken. De rode bloemkleur steekt prachtig af tegen het donkergroene blad. De bloei duurt tot in het najaar.

Met de fleurige actie in Almere wordt tevens het nieuwe bloeiseizoen van de tuinhortensia gevierd. Deze plant is een van de populairste tuinplanten van Nederland mede vanwege de rijke en langdurige bloei. De planten voor de Hortensiastraat zijn aangeboden door het veredelings- en kwekerscollectief Hydrangeaworld.

Op zondag 28 augustus 2022 is om 17.30 uur een verslag van de actie te zien in Lodewijks Groene Geluk op RTL4. Meer informatie en verzorgingstips voor hortensia’s is te vinden op www.hydrangeaworld.com, Instagram (@hydrangea_world) en Facebook (@hydrangeaworld).

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring