Visual storyteller Lotte Ooms presenteert: ROOKT

ALMERE – Rookt is de tweede presentatie van visual storyteller Lotte Ooms en chefkok Paul Jonker bij StrandLAB. Op 19 en 20 november van 16.00 – 18.00 uur kun je in deze herfsteditie letterlijk en figuurlijk proeven hoe schaarste heel smakelijk én inventief kan zijn.

Lotte Ooms onderzoekt bij StrandLAB de seizoenen. Ze experimenteert met ingrediënten die de natuur op het Almeerderstrand haar in de schoot werpt en werkt met restmaterialen van lokale ondernemers die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Deze elementen verbindt ze aan oude mythes en saga’s. Zo ontstaan via zintuiglijke ervaringen nieuwe verhalen.

Na een succesvolle samenwerking met Paul Jonker bij de zomereditie Smelt heeft het duo zich ondergedompeld in de mogelijkheden die het gezellige herfstseizoen te bieden heeft. Rookt is het resultaat van dit nazomerse onderzoek. Voor de alcoholische versnapering die tijdens de presentatie geserveerd wordt, heeft Lotte zich laten inspireren door Brouwerij Stijl Almere. Zo kun je naast de vegetarische eenheidsworst met bijpassende elementen die Lotte en Paul zullen bereiden, proeven van herfstige biertjes die lokaal gebrouwen zijn. Tijdens de presentatie deelt Lotte conserveertechnieken en tips over hoe je om kunt gaan met schaarste.

Deze intieme presentatie wordt tweemaal gehouden in het StrandLAB Atelier. Reserveren is verplicht vanwege het beperkte aantal plekken en kan via de website van StrandLAB

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring