Veiligheidsmuseum PIT groeit naar recordaantal van 45.800 bezoekers

Veiligheidsmuseum PIT sluit 2017 af met een recordaantal bezoekers van 45.800. Het museum laat daarmee een groei van 7,8% zien ten opzichte van vorig jaar. Voor het 4e jaar op rij neemt het totaal aantal bezoekers toe en worden er meer mensen bereikt. De randprogrammering heeft daar het afgelopen jaar aan bijgedragen.

“Steeds meer bezoekers weten Veiligheidsmuseum PIT te vinden. Het museum is vooral ook populair bij de jonge bezoekers. Meer dan 20.000 jeugdigen hebben dit jaar de wereld van de brandweer, politie en ambulance ontdekt. Daar zijn we erg blij mee!”, zegt directeur Harry van Boven.

In 2017 heeft Veiligheidsmuseum PIT een randprogrammering gerealiseerd voor meer verdieping en kennis over de collectie. In het voorjaar werden de oudste collectiestukken van de brandweer uitgelicht met de Jan van der Heijden Tour – Van Kunstenaar tot Brandmeester en in het najaar werden bijzondere collectiestukken in het kader van 150 jaar Rode Kruis tentoongesteld. Deze programma’s vielen vooral in de smaak bij volwassenen.

Veel aandacht ging in 2017 uit naar de activiteiten voor de jonge bezoekers zoals Brandweer LEGO Incidenten City in de kerstvakantie en de Brandweerman Sam weken in de zomervakantie. De populariteit bij kinderen tot en met 12 jaar heeft in november geresulteerd in de Kidsproof-museum bokaal van de Museumvereniging. Museumkids hebben PIT in 2017 beoordeeld met een 8,7.

De groei is niet alleen te zien in het museum maar ook online stijgt de belangstelling voor PIT. De museumwebsite werd het afgelopen jaar door 132.000 gebruikers bezocht en het aantal volgers van PIT op Social Media groeide met ruim een derde ten opzichte van 2016.

Verwacht in 2018
2018 belooft opnieuw een bijzonder jaar te worden waarmee PIT start met activiteiten als ontmoet de politie, brandweer en ambulance verpleegkundige. Later dit jaar zal er een grote tentoonstelling te zien zijn over de Nederlandse politie in de Tweede Wereldoorlog.

Over Veiligheidsmuseum PIT
PIT is het nationaal veiligheidsmuseum van Nederland, waar je de wereld van politie, brandweer en ambulance kan beleven. Via een historische collectie en interactieve games kom je van alles te weten over de geschiedenis van veiligheid en wat hulpdiensten doen om de samenleving zo veilig mogelijk te maken. Voor meer informatie kijk op www.pitveiligheid.nl.

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring