Veel nieuwkomers en ontwikkelingen in Almere Centrum

Almere Centrum, 23 november 2022 – Almere Centrum blijft een plek waar ondernemers zich graag willen vestigen. Dat blijkt uit de vele winkels en horeca die er de afgelopen periode hun deuren hebben geopend. De recente herontwikkelingen en toekomstige plannen van de verschillende vastgoedeigenaren zullen de aantrekkingskracht vermoedelijk alleen maar versterken. Kroonenberg Groep is volop bezig het gebied rond het station en de Stationsstraat op te knappen en kersverse eigenaar UMB Group wil het gebied dat ze onlangs van Unibail-Rodamco-Westfield hebben overgenomen groener en meer uitnodigend maken.

Stationsplein en Stationsstraat
Kroonenberg Groep heeft onlangs fase 1 van de herontwikkeling van het gebied rond het station en het Stationsplein afgerond. De voormalige kantoorgebouwen naast de ingang van het station zijn 67 appartementen geworden, waar de eerste huurders in zijn getrokken. Ook een groot deel van de commerciële ruimtes is verhuurd en met zittende huurders zijn nieuwe afspraken gemaakt. In de passage tussen het Stationsplein en het busstation is het kunstwerk ‘Stad op Waterspiegel’ van kunstenaar Iwan Smit geplaatst. In het verlengde hiervan heeft Gemeente Almere het Stationsplein opgeknapt en heeft NS samen met Pro-Rail het station gerenoveerd. Hiermee is de entree van Almere Centrum een stuk fraaier en meer uitnodigend geworden. De oude luifels van de commerciële ruimtes op het Stationsplein zijn vervangen voor nieuwe modellen en de puien zijn verhoogd waardoor de straat lichter en opener oogt en winkels beter zichtbaar zijn. Tevens zijn alle huurders rondom het Stationsplein voorzien van dezelfde parasols, om zodoende meer uniformiteit en kwaliteit uit te stralen.

Verhuizingen en nieuwkomers
De herontwikkeling heeft ruimte geboden voor enkele nieuwkomers zoals Bobba Tea, Tao Bento en Mallika Thai Food aan het Stationsplein. Het betekende tevens een upgrade voor de bestaande winkels. Nieuw aan de Stationsstraat zijn onder andere een Levi’s Store op nummer 36 en op nummer 20 een fysieke winkel van online fashionstore Miss Elite. Etos is verhuisd naar een groter pand op nummer 7-9-11 en binnenkort zal ook Zeeman een nieuw onderkomen in de straat betrekken, naast de onlangs nieuw geopende Etos. De voormalige openbare wc’s aan de Metropolestraat zijn opgesplitst en verbouwd. Hiermee is de overlast op deze locatie opgelost. Het naastgelegen Barista Café heeft een deel van de ruimte overgenomen en in de andere helft verkoopt Mel’s ijs & lekkers er zijn zoete lekkernijen.

Jos Geurtjens, Commercieel Beheer Vastgoed bij Kroonenberg Groep is blij met de ontwikkelingen: “De Stationsstraat was al een gezellige straat waar mensen graag kwamen, maar door de nieuwe huurders in zowel de Stationsstraat zelf, als het Stationsplein, in combinatie met de upgrade van het Stationsplein krijgt Almere Centrum echt de entree die het verdient voor mensen die met de trein een dagje komen shoppen. Ook mensen die hier wonen en werken of als forens gebruikmaken van het gebied zullen de fraaie opknapbeurt en nieuwe faciliteiten weten te waarderen. Met de verhuizing van diverse winkels en horeca wordt de andere hoek van het Stationsplein klaargestoomd voor de start van fase 2. Hierbij zullen onder andere de oude panden van Etos, Pearle, Rhodos, Coolcat en Zeeman worden gesloopt. Door nieuwbouw worden 40 nieuwe huurwoningen toegevoegd aan de stad en is er straks in totaal zo’n 1.000 m2 commerciële ruimte beschikbaar. We kijken er naar uit hier ook weer bijzondere en leuke huurders te verwelkomen”.

Miniparkjes en leisure
Als het aan UMB Group ligt, komen er in het hoger gelegen gebied van Almere Centrum, het gebied tussen de Schutterstraat en de Esplanade, meer zitplekken en mogelijk zelfs miniparkjes. Het Forum speelt hierin een belangrijke rol want vormt de schakel tussen het water en het winkelgebied. “Dit plein mist nu een beetje een functie waardoor mensen er vooral doorheen lopen, maar niet blijven”, aldus Patrick van Mierlo, van UMB Group. “Mensen moeten hier graag willen komen ook om naast het shoppen even lekker te kunnen zitten te ontspannen, te bellen of te kletsen. En wat ons betreft hoort daar groen bij”. Ook de brede kruising van de Citadel en de Diagonaal moet meer de uitstraling van een plein krijgen. Van Mierlo is dan ook blij met de komst van Peek & Cloppenburg aan de Citadel 16-17, op een van de vier hoeken van de kruising. “Peek & Cloppenburg is een grote speler met een groot aanbod dat zeker veel mensen zal trekken. Om de hoek, aan de Citadel 19 is bovendien recent een bijzondere modewinkel, OKO MAISON, geopend waar drie Almeerse vrienden hun eigen modelabel presenteren. Als we hier wat meer groen kunnen aanbrengen heeft de plek echt de potentie een leuk en mooi plein te worden waar Almere trots op kan zijn”.

Nieuwkomers
Naast Peek & Cloppenburg en OKO MAISON heeft het gebied van UMB Group meer nieuwkomers kunnen verwelkomen. Aan de Citadel 19 opende supplementenwinkel The Health House en aan de Diagonaal 191 zit sinds kort Dani van Toll Bruidsmode. Dierenspeciaalzaak Jumper opent in januari de deuren aan de Corridor 8. Aan de Traverse 7 kunnen binnenkort de meest heerlijke vlaaien worden gekocht bij Multivlaai en stijlvolle heren en dames met lef kunnen zich vergapen aan de collectie exclusieve modemerken bij Ekademe aan de Schutterstraat 14. Ook aan de Diagonaal zijn meerdere nieuwe winkels te melden. Intimissimi/Calzedonia, op nummer 14, en op nummer 8 en 10 komen respectievelijk een pepernotenwinkel en een kerstwinkel. “Daarmee is de hele Diagonaal gevuld in december wat feestshoppen in Almere Centrum nog aantrekkelijker maakt”, aldus van Mierlo.

Kunstetalage
UMB Group zet los van de groene plannen ook op andere manieren in op duurzaamheid en maatschappelijk ondernemerschap. DDAMA, Dutch Digital Art Museum Almere, krijgt bijvoorbeeld tijdelijk de beschikking over een etalage aan de Diagonaal 38. Hier komen videoschermen waarop voorbijgangers vanaf half november kunst uit de collectie van het museum kunnen zien. “Omdat we een onderneming met korte lijnen zijn, konden we snel een deal sluiten met het museum. We vinden het bovendien leuk om kunstenaars en creatieve projecten op deze manier te helpen. De combinatie van onze Amsterdamse lef en de ondernemende en innovatieve geest die kenmerkend is voor Almere zijn wat ons betreft een perfecte match. We kijken enorm uit naar ons avontuur in Almere Centrum”.

Martin Ort, directeur van de OVSA, de ondernemersvereniging in Almere Centrum, is enorm blij met het enthousiasme en de inzet van beide vastgoedeigenaren. “Almere Centrum bruist als nooit tevoren en heeft een gevarieerder aanbod dan ooit. Het is mooi om te zien dat er ruimte is en blijft voor een mooie mix van lokale ondernemingen, unieke concepten en grote namen. Dat maakt winkelen hier een unieke ervaring. Recente opknapwerkzaamheden door de gemeente en Kroonenberg Groep hebben het gebied nog aantrekkelijker gemaakt en ook de toekomstige plannen van alle betrokken partijen dragen hier straks verder aan bij. We zijn heel benieuwd naar wat de toekomst ons gaat brengen maar zien deze met vertrouwen tegemoet en kijken er naar uit samen met onze partners Almere ook landelijk op de kaart zetten als populaire winkelbestemming”.

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring