Zonnig herfstweer en het grote aantal bijzondere klassieke auto’s zorgden gisteren voor een geslaagde zeventiende editie van de Midland Classic Show. Onderzoeksbureau Mobiel Centre telde 25.000 bezoekers over de hele dag.  “De opzet was dit jaar duidelijk anders dan voorgaande jaren,” aldus  Frits de Heij van de Vriendenkring Klassiekers en Martin Ort van de Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere. “Zo hebben we naast pleinen met oldtimers thema’s toegevoegd als Formule-1, supercars en klassieke werktuigen.”

De pleinen in Almere Centrum waren dit jaar duidelijker ingedeeld op land van herkomst van de auto’s. Zo stonden op het Forum de Amerikaanse klassieke automerken, op het Stadhuisplein de Duitse en Engelse merken, op de Grote Markt Franse klassiekers en op de Schutterstraat de Italiaanse klassiekers. Elk plein was aangevuld met entertainment en kramen met producten passend bij het betreffende land.

Nieuw dit jaar was de invulling op het Stationsplein met klassieke en moderne ’supercars’, auto’s met 400 PK of meer. Deze verzameling snelle auto’s was mogelijk gemaakt door de Stichting ‘Dag met een lach’, die hiermee geld inzamelde voor de Almeerse Stichting de Opkikker. Aan het eind van de dag kon Martin Ort, directeur van de OVSA, een cheque van EUR 1.500,- overhandigen aan deze stichting.

Op het Restaurantplein Belfort, dat tot Formule-1 Plein was omgedoopt, konden bezoekers een replica bewonderen van de Max Verstappens Formule-1 wagen. Ook stonden er racesimulatoren om te ervaren hoe hard Max Verstappen nu eigenlijk rijdt. Op De Diagonaal exposeerde de Motor Vereniging Almere met klassieke motorfietsen en op de Stadhuispromenade liet de Stichting tot het Behoud van Oude Technieken zien hoe klassieke landbouwwerktuigen er vroeger uitzagen.

Meer informatie: www.almerecentrum.nl/midland