Tiny House. Groot succes in Almere

De Grote Tiny Housing Manifestatie in Almere is voorbij. De belangstelling was groot. Gedurende de gehele week zijn er in totaal 5.000 bezoekers geweest. Het hoogtepunt was zaterdag 7 oktober met maar liefst 3.000 bezoekers uit het hele land en uit het buitenland. De hele week was er van alles te doen op het gebied van Tiny Houses. Zo waren er presentaties, workshops, rondleidingen en bijeenkomsten te volgen en uiteraard Tiny Houses te bewonderen. De week werd feestelijk afgesloten met een heuse Jamboree.

Deze week liet zien dat Tiny Housing echt in de belangstelling staat. Tiny Houses zijn niet langer een hype, het is een serieuze bouwvorm aan het worden. En niet alleen voor een bepaalde doelgroep. Tijdens deze week bleek dat de diversiteit aan bezoekers groot was; van jong tot oud, van milieubewust en zo min mogelijk spullen tot het mag best wel luxe, van senioren die graag een kant en klaar huisje willen tot klussers die alles zelf willen doen. Het zou volgens wethouder Herrema mooi zijn als voor de mensen die zelf een kleine woning willen bouwen, het zelfbouwrecht in de wet zou komen te staan.

Almere blijft met de 12 BouwEXPO deelnemers samenwerken zodat deze bijzondere woningen een blijvende inspiratie kunnen zijn voor iedereen die ook een Tiny House zou willen bouwen of er in zou willen wonen.

Onderdeel van Almere 2.0 Als onderdeel van het programma Almere 2.0 Vernieuwend Wonen realiseert het Woningbouwatelier vernieuwende woonconcepten, die ook landelijk in de belangstelling staan en elders gerealiseerd kunnen worden. Een voorbeeld hiervan is de BouwEXPO Tiny Housing Almere. Gemeente Almere, provincie Flevoland en het Rijk werken samen aan het programma Almere 2.0.

Organisatie De Grote Tiny Housing manifestatie wordt door de gemeente Almere georganiseerd in samenwerking met Stichting Tiny House Nederland, KAF (Kunstlinie Almere Flevoland), Platvorm31 en RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), het Woningbouwatelier en Almere 2.0.

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring