Tickets voor openingsshow Floriade Expo 2022

Op 14 april openen de poorten van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. Om dit te vieren verzorgt Vis à Vis op 13, 15 en 16 april een groots openingsspektakel in het Weerwater met uitzicht op het Floriade-park. Naast de première op woensdagavond 13 april zijn er twee extra voorstellingen op vrijdag- 15 en zaterdagavond 16 april. De voorstellingen zijn een cadeau speciaal voor de inwoners van Almere en Flevoland. Tickets kunnen vanaf 14 maart om 12.00 uur via de website van Floriade besteld worden.

Vis à Vis laat zich voor het openingsspektakel SCHOONSCHIP inspireren door het thema van Floriade ‘Growing Green Cities’. In een grauwe wereld loopt een meisje met haar blik gericht op de toekomst. Ook al ontmoet haar geestdrift een muur van onwrikbaarheid, zij laat zich niet afschepen door fossiele ideeën. Ze houdt koers en laat zien dat de wereld ook ánders kan zijn. De fantasie overwint. Marianne Seine, regisseur: “We hebben verbeeldingskracht nodig om een betere toekomst te verwerkelijken. De daadkrachtige kinderen in SCHOONSCHIP verbeelden dit op poëtische wijze. Wij verheugen ons om naar de binnenstad van Almere te komen om dit aan de Flevolanders te laten zien”. Op theatrale en bijzondere wijze maakt Vis à Vis de verbinding met Almere en Floriade.

De voorstelling is een grote productie waaraan onder andere het Almeerse muziekensemble Black Pencil en 200 kinderen van theater- en dansscholen scholen uit Flevoland, uit Almere, Dronten, Emmeloord, Lelystad, Urk en Zeewolde meewerken. De opbouw en repetities zijn in volle gang.

https://youtu.be/xoMPkbl2Mto

“Floriade biedt een podium voor alle Almeerse cultuurpartners. Dit vormt een deel van de kracht en de legacy van de Expo voor de versterking van de culturele infrastructuur in Almere. Zo zijn ook BonteHond, Speelwildernis, Suburbia en de amateurverenigingen allen actief en aanwezig in het cultuurprogramma van Floriade en een deel in de gezamenlijke programmering van de binnenstad. Vis à Vis als enige landelijke spektakeltheatergezelschap in Nederland is een van onze kroonjuwelen die samen met het nieuwe muziekensemble Black Pencil de opening van Floriade verzorgt. Een Almeers openingsweekend zonder Vis à Vis is ondenkbaar.”, aldus Hilde van Garderen, wethouder Openbare Ruimte, Kunst & Cultuur en Stadsvernieuwing.


Praktische informatie Floriade openingsshow
Speeldata: 13, 15 en 16 april om 21.00 uur. Inloop: vanaf 20.30 uur.
Duur voorstelling: 45 minuten
Locatie: Esplanade, Almere
Toegang: tickets zijn gratis verkrijgbaar zolang de voorraad strekt, max. 2 per bestelling. Zonder ticket geen toegang. URL: www.floriade.com/openingsshow

Vis à Vis
Vis à Vis heeft zich de afgelopen 32 jaar meester getoond in uniek theaterspektakel in de openlucht. Luchtige comedy, verbluffend spektakel en vernuftige verhaallijnen leiden het publiek met een knipoog langs de afgrond van zware dilemma’s. In al het theatrale geweld blijft de menselijke maat de hoofdrol spelen. Vis à Vis heeft haar eigen locatie naast het Almeerderstrand.

Floriade Expo 2022
Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 is Almere hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. De Nederlandse tuinbouw presenteert dan samen met nationale en internationale partners, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Op het 60 hectare grote terrein staat het thema “Growing Green Cities” centraal. Het expoterrein ligt op korte reisafstand van Amsterdam en direct aan de A6 met uitzicht op de skyline van Almere.

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring