StrandLAB Almere van start

Oplettende Almeerders hebben ’m al zien staan; de mysterieuze caravan op de kop van Marina Muiderzand. Deze caravan is de mobiele werkplek van StrandLAB Almere, een initiatief dat cultuur en recreatie op en rond het Almeerderstrand aanjaagt. Vandaag gaf Frits Huis, wethouder Openbare ruimte, cultuur en milieu van de gemeente Almere, samen met bewoners en ondernemers uit Almere Poort het startsein voor een reeks activiteiten die de culturele uitstraling van Almere de komende jaren versterkt.

Muzikaal bijgestaan door de Almeerse toptrompettist David Mast legde de wethouder de laatste hand aan het aanbrengen van het StrandLAB-logo, waarna de caravan officieel in gebruik werd genomen. ‘Een mooie stad als Almere verdient het om zich te ontwikkelen tot een volwaardige stad met een aantrekkelijk aanbod aan kunst, cultuur en recreatie. Met de oprichting van StrandLAB Almere wordt dit mooie gebied rondom het Almeerderstrand tot een culturele broedplaats met een eigen identiteit ontwikkeld. Zo wordt dit gebied nog aantrekkelijker voor omwonenden, kunstenaars, creatieven, ondernemers en bezoekers uit de wijde omgeving‘, aldus wethouder Huis.

Wat doet StrandLAB Almere?

StrandLAB Almere werkt samen met lokale ondernemers, bewoners en partijen die al actief zijn rondom het Almeerderstrand. Het huiskamerfestival Gluren bij de Buren op zondag 11 maart 2018 in Almere Poort/Duin was de eerste zichtbare activiteit van StrandLAB Almere. Meta van Drunen van StrandLAB Almere vertelt: ‘We hebben heel veel positieve reacties gekregen op het huiskamerfestival en de komende tijd is er nog veel meer leuks te verwachten op cultureel en sportief gebied. Nieuwe dingen worden uitgeprobeerd, vandaar ook de term LAB, en waar nodig aangepast. We onderzoeken dus op basis van pilots wat het beste werkt voor dit gebied en staan open voor ideeën die hierbij aansluiten. Heb je een idee of wil je meedoen? Laat het ons weten via www.strandlab-almere.nl.

Almere 2.0

Aangezien het aantal arbeidsplaatsen en woningen in Almere de komende jaren flink groeit, is het voor de stad, de provincie Flevoland, de Metropoolregio Amsterdam en het Rijk van belang dat Almere zich ontwikkelt tot een volwaardige stad met een aantrekkelijk aanbod aan kunst, cultuur en recreatie. Dit is vastgelegd in Almere 2.0: een programma met afspraken over de toekomst van Almere. StrandLAB Almere geeft invulling aan die ambitie.

Over StrandLAB Almere

StrandLAB Almere versterkt de culturele uitstraling van Almere. Dit doet StrandLAB door culturele, sportieve en recreatieve initiatieven op en rond het Almeerderstrand aan te jagen en te zorgen voor samenhang. Op deze ontmoetingsplek van water, ruimte en avontuur maken kunstenaars en creatieve ondernemers het gebied voor iedereen aantrekkelijk en toegankelijk. Samen met de activiteiten in andere stadsdelen versterkt StrandLAB de stad Almere als aantrekkelijke woon- en werkplaats. Bureau Linkeroever begeleidt de opzet en uitrol van het programma. www.strandlab-almere.nl

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring