Stem op de Walk of Fame tegel 2022

De Walk of Fame Almere wordt uitgebreid met tegel nummer 49. De tegelroute in Almere Centrum vertelt het unieke verhaal over de stad. De nieuwe tegel heeft betrekking op het jaar 2022. Welk onderwerp op de tegel komt bepalen de Almeerders, net zoals de voorgaande jaren. Bewoners van Almere konden onderwerpen indienen.

Uit de 150 ingezonden ideeën heeft een onafhankelijke jury drie onderwerpen geselecteerd.

Stichting Wensjes Almere
Stichting Wensjes Almere is een non-profit organisatie die met vele vrijwilligers noodhulp biedt( binnen 24 uur) aan huishoudens in Almere, die in een knellende financiële situatie zitten. In 2022 was deze hulp helaas meer dan nodig voor vele gezinnen in onze stad door de stijgende prijzen en energiecrisis. De stichting zet zich sinds 2013 in om armoede uitsluiting te geven en is laagdrempelig. Daardoor kunnen mensen in stille armoede eerder geholpen worden. Daarnaast bieden zij jongeren die even tussen het wal en het schip vallen een veilige stageplek. Mede hierdoor zijn zij in 2022 uitgeroepen tot Winnaar Stagebedrijf van het jaar 2022, categorie non-profit.

Floriade Expo 2022
In 2022 vond de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 plaats in Almere. Het thema was Growing Green Cities, waarbij voorbeelden werden gegeven hoe we steden groener maken en gezonder om in te leven. De Floriade is mogelijk gemaakt dankzij de vele vrijwilligers, Almeerse ondernemers en organisaties. Zij hebben ondanks de negatieve publiciteit en tegenslagen het evenement omarmd en er een gastvrije expo van gemaakt.

Studentenvereniging [‘endzjin] S.V.E.I.A.
Studentenvereniging [‘endzjin] S.V.E.I.A. is in 1998 opgericht en daarmee de oudste en grootste studentenvereniging in Almere. 2022 was het jaar dat de deuren weer open mochten voor de studenten na een moeilijke corona tijd. In 2022 is opnieuw gebleken dat de studentenvereniging een thuishaven is voor nieuwe studenten en bestaande leden. Ze zijn al jaren actief binnen het studentenleven in Almere en zetten Almere op de kaart als studentenstad en leveren een grote bijdrage aan de introductieweek voor nieuwe studenten in Almere.

Nieuwe jury
Op basis van de 150 inzendingen heeft een onafhankelijke jury een top 3 samengesteld. De jury bestaat uit de kinderburgemeester, vertegenwoordigers van de ledenraad Rabobank en vrijwilligers en bewoners en ondernemers die zich na de oproep hebben opgegeven. De Walk of Fame Almere is een cadeau van Rabobank Almere aan de gemeente Almere en de bewoners van Almere, ter gelegenheid van het 35-jarig jubileum van de stad. Tot en met 2043 schenkt de Rabobank elk jaar een nieuwe tegel.

De tegels liggen als een lint door het centrum van Almere. Almeerders kunnen stemmen en bepalen wie of wat op de nieuwe tegel komt. Via QR-codes op de tegels is meer achtergrondinformatie over het onderwerp te lezen. Elk jaar wordt in september de tegel onthuld in Almere Centrum.

Stemmen is mogelijk tot 1 juli 2023 via www.visitalmere.com/nl/walk-of-fame/stemmen

Foto: Richard Terborg

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring