Steiger Festival, een herfstexpeditie over design en duurzaamheid in Almere

Almere – Ontdek tijdens het Steiger Festival hoe iets bijzonders van oude spullen kan worden gemaakt. Op 8 en 9 oktober staat het bedrijventerrein De Steiger in Almere Haven bol van de inspirerende activiteiten waaraan iedereen kan deelnemen. Design, hergebruik en duurzaamheid staan centraal tijdens dit evenement en samen met meer dan 50 ondernemers wordt het bezoek verrast door mooie, hippe lifestyle producten, zoals meubels, kleding en woonaccessoires. Tijdens de landelijke Dag van de Duurzaamheid pakt Almere groots uit en organiseert het Steiger Festival en de Dutch Food Week om samen aan de groene en gezonde stad te bouwen.

Hoe worden producten gemaakt? Welke grondstoffen worden er (her-)gebruikt? Wat betekent dat voor het ontwerp en hoe creatief bedenkt de maker nieuwe oplossingen? Via demonstraties, rondleidingen en workshops maakt de bezoeker kennis met ambachtelijke ontwerpers en circulair ondernemers. Het festival vindt plaats op het bedrijventerrein De Steiger in de Meermin-tent, De Steiger 51, Almere Haven (tegenover Rataplan). Gratis toegang. Meer informatie? almere.nl/steigerfestival

Zaterdag 8 en zondag 9 oktober 2022:
Op zaterdag 8 en zondag 9 oktober is het publiek welkom van 10.00 – 18.00 uur op het Steiger Festival. Met een hop-on-hop-off treintje die je langs 11 hotspots brengt: voor demonstraties, rondleiding en mini-workshops. Breng ook een bezoekje aan de Dutch Food Market op zaterdag 8 oktober. Almeerse spelddragers en foodies presenteren hier hun product of activiteit tijdens een gezellige overdekte markt, naast de tent van het Steiger Festival. In de Meermin-tent, het centrale punt van dit festival, staan 30 kramen met design- en duurzaam gemaakte producten en zijn er verschillende activiteiten te beleven over mode en styling zoals een modeshow. Daarnaast is er een minibioscoop en kunstexpositie.

Organisatie Steiger Festival
Het festival en het zakelijke programma op vrijdag 7 oktober wordt georganiseerd door Van der Wal Projectmanagement en heeft als doel een positief vestigingsklimaat voor de circulaire economie in Almere te creëren. Het is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Almere, provincie Flevoland en het Rijk (Almere 2.0).

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring