Start aanpak aantrekkelijker station Almere Centrum

De gemeente, NS, ProRail en de provincie Flevoland starten de voorbereiding om station Almere Centrum te verbeteren en aantrekkelijker te maken. In het verbetertraject dat tot 2022 duurt, wordt ook de directe omgeving van het station meegenomen. Op 21 februari is hiervoor het startsein gegeven. Na ondertekening van de intentieovereenkomst genoten wethouder Tjeerd Herrema en regiodirecteuren Irma Winkenius en Kees Rutten van respectievelijk NS en ProRail in de stationshal van een miniconcert op de gloednieuwe piano voor reizigers; de eerste verbetering van het station. Jaap Lodders, gedeputeerde van de provincie Flevoland, kon op het laatste moment vanwege andere verplichtingen niet aanwezig zijn

Almere is een snel groeiende stad. De ontwikkeling van Almere is een grote opgave. Het betekent naast woningen en infrastructuur, tegelijkertijd zorgen voor een sociale, diverse, aantrekkelijke, groene en duurzame stad. Het station Almere Centrum maakt onderdeel uit van die groeiopgave. Het centrum van Almere heeft een geweldige kwaliteitsslag doorgemaakt. Voor het station willen we zo’n zelfde slag maken. Het station is het grootste intercitystation aan de Flevolijn en heeft daarmee een belangrijke functie in het openbaarvervoernetwerk van de stad en de regio. Deze functie zal ook na 2025 nog verder ontwikkelen door de groei van Almere en de verdere uitbreiding van het vervoersnetwerk van de Randstad.

De gemeente, NS, ProRail en de provincie Flevoland hebben daarom afgesproken om in de periode tot 2022 samen aan de slag te gaan met het verbeteren van het station en de daarbij horende pleinen. Daarbij worden de wensen van belanghebbenden op en om het station zoveel mogelijk meegenomen.

Wethouder Tjeerd Herrema: “We zijn blij dat we nu samen van start gaan. We willen de kwaliteit en belevingswaarde van station Almere Centrum – inclusief het bus-, Stations- en Mandelaplein – verbeteren, zodat het een aantrekkelijke entree van onze stad wordt. Een plek waar je graag wilt zijn en die uitnodigt om langer te blijven dan je van plan was.  Een plek die uitdaagt en de wens oproept om de rest van het centrum en van Almere te verkennen.”

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring