Sinterklaas komt aan in Almere Centrum per boot via het Weerwater

Almere Centrum, 10 november 2017 – Op zaterdag 18 november is het weer zover. Dan komt Sinterklaas aan in Nederland. Traditiegetrouw bezoekt hij in de middag altijd Almere Centrum. Nieuw dit jaar is dat Sint per boot aankomt via het Weerwater en aanmeert aan de Esplanade. Daar zal hij worden verwelkomd door wethouder Mark Pol en heel veel kinderen. Na een kort podiumprogramma stapt de Sint dan in de kindertrein voor de Sintparade.

Ook de route is dit jaar nieuw. De Sintparade start op het Forum en vertrekt dan via De Diagonaal, de Schutterstraat en de Korte Promenade naar de Bottelaar- en Zoetelaarpassage om te eindigen in de Zadelmakerstraat. De Sintparade wordt gevormd door Pietenband de Prettetters, segway-pieten, een draaiorgel en heel veel Pieten.

Het voorprogramma op de Esplanade start om 14.30 uur. Bas van Klompenburg en de Almeerse oud-The Voice deelneemster Melany Sharon presenteren het programma. Samen zingen zij voor het publiek, oefenen zij met de aanwezige kinderen nog even alle sinterklaasliedjes en kondigen ze de optredens van diverse Almeerse dansscholen en de sing-a-long met Muziekpiet aan. Om 15.00 uur arriveert Sinterklaas per boot bij de Esplanade. De ontvangst duurt tot 15.30 uur. Dan start de Sintparade die eindigt om 16.30 uur.

Tijdens de Sintparade delen de Pieten kleurplaten uit. Ingekleurde tekeningen kunnen tot en met zondag 29 november worden ingeleverd bij VVV Almere aan De Diagonaal 199. De winnaars worden bekend gemaakt bij het bezoek van Sinterklaas aan de Foodpassage op zaterdag 2 december vanaf 13.45 uur. Zij ontvangen uit handen van Sinterklaas leuke prijzen.

De boot waarmee Sinterklaas aankomt in Almere Centrum is de antieke blusboot Jan van der Heyde II. Deze boot leent Sinterklaas van Veiligheidsmuseum PIT aan het Schipperplein.

Meer info: www.almerecentrum.nl

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring