Samenwerking bij internationale vrouwendag Almere

Organisaties, partners in de stad en Almeerse vrouwen zorgen samen voor de invulling van Internationale Vrouwendag in Almere. Het idee is om stil te staan bij de kracht van vrouwen, diversiteit te vieren en om goed met elkaar in gesprek te gaan. Op 8 maart opent wethouder Froukje de Jonge een bijzondere middag in het WTC dankzij een samenwerking tussen het VBA, Flevolandse Zakenvrouwen, Soroptimisten Almere, Rabobank, de gemeente en Avanti Almere. Nog niet eerder gaven zo veel partijen samen invulling aan Internationale Vrouwendag in Almere.

Waarom zijn mannelijke eigenschappen en manieren nog steeds de maat der dingen in de meeste organisaties? Wethouder Froukje de Jonge: “Alleen gelijke kansen en gelijke rechten zijn niet genoeg omdat vrouwen dan mee mogen spelen in een samenleving met door mannen bedachte spelregels. Mijn stip op de horizon is een samenleving mede gevormd door vrouwelijke waarden en krachten.” Er is ook een panel waarin de Vrouw in de Media Award Flevoland genomineerden bediscussiëren of vrouwen vaker ja moeten zeggen tegen een optreden op tv, radio of youtube of dat mannen vaker nee moeten zeggen.

Tentoonstellingen in de stad
Naast de bijeenkomst om elkaar te ontmoeten zijn er ook een aantal tentoonstellingen te zien. In de tentoonstelling van Lyla van der Kaade in de Nieuwe Bibliotheek getiteld ‘Women of Almere’ zijn Almeerse vrouwen met verschillende herkomsten geportretteerd. En de expo ‘Bloemen van Almere’, te zien in Casa Casla, laat elf Almeerse vrouwen zien. Vrouwen die normaal niet op de voorgrond treden, maar als stille kracht de stad drijvende houden.

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring