Razendsnelle tijden kenmerken mooie editie de 30 van Almere

Met een combinatie van hele sterke lopers en prima loopomstandigheden zijn er zomaar razendsnelle tijden mogelijk; dat is in de geschiedenis al meer dan eens bewezen en ook vandaag, tijdens een mooie editie van De 30 van Almere, bleek die wetmatigheid meer dan te kloppen. In totaal gingen er zo’n vijfhonderd lopers van start en menig persoonlijk record werd gebroken.

Het hardst ging het in ieder geval op de tien kilometer, die werd gewonnen door niemand minder dan Luc Velzeboer. In een ongenadig snelle tijd van 32:03 kwam hij alweer over de finish, goed voor een gemiddeld looptempo van 3:12 minuut per kilometer. Geen wonder dan ook dat niemand bij hem in de buurt kon blijven: het overall zilver en brons waren voor Jurgen Wijnruit en Selina Franken, die respectievelijk 39:23 minuut en 41:50 minuut over de tien kilometer deden. Bijzonder knap is ook de prestatie van Franken, die als vrouw dus overall derde werd en liet zien in bloedvorm te verkeren. De tweede en derde vrouw waren Gabriela Riebeek en Daniëlle Niesing, die 43:31 en 47:15 minuut voor hun tien kilometer nodig hadden.

Ook op de hoofdafstand ging het bijzonder hard, met maar liefst zeven lopers onder de magische grens van twee uur. Veruit het snelste was winnaar Fabian ten Kate, die na 1:43:22 finishte en daarmee onder andere Martijn de Groot en Leon van Hamersveld achter zich liet. Zij werden tweede en derde, maar wel op gepaste afstand. De Groot finishte in 1:52:41 en Van Hamersveld in 1:55:19. Net als bij de mannen ging het ook snoeihard bij de vrouwen; Samantha de Knijff won de 30 kilometer in een tijd van 2:01:56, Tineke Heuveling werd tweede in 2:03:24 en Duan Li derde in 2:05:08.

De halve marathon was prooi voor Mike van den Breul en Katja Duurland. Van den Breul finishte in 1:31:32 en won de race met een marge van bijna zes minuten. Thijs Smit werd namelijk tweede in een tijd van 1:37:27 en daarachter volgde Jeffrey Kater als derde: hij zette de klok stop op 1:40:37. Bij de vrouwen was het dus Duurland die de race won en dankzij haar tijd van 1:41:51 werd ze ook nog eens vijfde overall. Haar voorsprong was enorm: Henny Esser-Tolsma werd tweede in 2:01:29 en Marion Pol-van Lieshout werd derde in 2:04:52.

Voor alle uitslagen van De 30 van Almere, inclusief die van de Kids Runs, kun je terecht door hier te klikken.

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring