Proefrijden met nieuwe elektrische bussen van allGo

Vanaf 20 februari gaan de eerste elektrische bussen van allGo proefdraaien in Almere. Uiteindelijk gaan er dagelijks zeven elektrische bussen de weg op. Alle bussen zijn inmiddels geleverd door fabrikant BYD en de laadstations zijn gereed. “Maar eerst gaan we proefdraaien”, aldus Hanneke Ruiter, woordvoerder bij Keolis Nederland, de vervoerder die in Almere werkt onder het merk allGo.

“We gaan ervaren hoe de elektrische bussen zich op de busbaan en wegen in Almere houden. Gelijktijdig gaan de chauffeurs ervaring opdoen tijdens trainingen”, zegt Hanneke Ruiter. “Daarom kun je vanaf 20 februari regelmatig één van onze elektrische bussen op de weg spotten. Reizigers kunnen nog niet meereizen, we zorgen dat dit duidelijk op de bus staat aangegeven.” Inmiddels zijn de spiksplinternieuwe bussen bestickerd in de juiste kleurstelling en opgebouwd met alle benodigde functionaliteiten, zoals beeldschermen en verkoopapparatuur. “Wij zijn er klaar voor en kijken uit naar de resultaten van onze eerste ritten!”

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring