Panattoni bouwt groot en duurzaam distributiecentrum in Almere

Almere is een duurzaam distributiecentrum rijker. Logistiek vastgoedontwikkelaar Panattoni Nederland, onderdeel van Panattoni Europe, heeft een kavel aangekocht van circa 3,4 ha op bedrijventerrein Stichtsekant in Almere. De kavel is direct zichtbaar vanaf de A27. Binnenkort start hier de bouw van het ultramodern (multi-tenant) distributiecentrum van 23.400 m² Panattoni Park Almere. Het distributiecentrum voldoet aan strenge duurzaamheidseisen en wordt volgens de BREEAM Very Good standaard gebouwd. Zo is het gebouw aardgasvrij en wordt het dak volledig ingezet voor het opwekken van zonne-energie. De oplevering staat gepland voor begin 2024.

Het nieuwe distributiecentrum van ruim 23.400 m² heeft een warehouse van meer dan 19.600 m², een kantoor van ruim 2.100 m² en een mezzanine van bijna 1.600 m². Het warehouse krijgt in totaal 22 laaddocks, 5 overheaddeuren en 251 parkeerplaatsen. Panattoni Park Almere kan in zijn geheel gehuurd worden en is tevens eenvoudig in te delen in kleinere units vanaf circa 3.700 m² wat het gebouw ook voor meerdere huurders geschikt maakt.

JLL en 1530 Real Estate zijn verantwoordelijk voor de verhuur van Panattoni Park Almere.

Centrale ligging
Het distributiecentrum van Panattoni op bedrijventerrein Stichtsekant ligt direct aan de A27 op slechts 30 kilometer van Amsterdam en Utrecht. Schiphol en de Amsterdamse haven zijn in circa 30 minuten te bereiken Binnen een straal van een uur rijden wonen zo’n twaalf miljoen mensen.

Jeroen Gerritsen, algemeen directeur Panattoni Nederland: “Almere is een belangrijk logistiek knooppunt, onder meer door haar strategische ligging ten opzichte van een aantal grote steden. Zowel de locatie als het distributiecentrum zijn zeer geschikt voor bedrijven die actief zijn op het het gebied van ‘last-mile’ bezorging, maar ook aantrekkelijk voor groothandelsbedrijven, de maakindustrie en e-commerce ondernemeningen.”

Werknemers kunnen Panattoni Park Almere nagenoeg filevrij bereiken en ook met het openbaar vervoer is het distributiecentrum goed bereikbaar.

Internationale aantrekkingskracht
Bedrijventerrein Stichtsekant heeft een sterke internationale aantrekkingskracht. Verschillende toonaangevende ondernemingen kozen de locatie als basis voor hun logistieke operatie waaronder Volvo, Lidl, Hunkemöller, PostNL, Royal A- ware, Flamco, Dimensio, LIS Logistics, Geodis en Antalis. Op zo’n dertig minuten rijden ligt Flevokust Haven, met de containerterminal CTU Flevokust. Dat biedt de mogelijkheid om goederen over water aan- en af te voeren, bijvoorbeeld naar de haven van Rotterdam.

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring