Opening Esplanade – Multifunctioneel plein

Eind augustus was het zover! Zodra de hekken, bulldozers en bouwmaterialen uit het zicht waren, betraden de eerste nieuwsgierige bezoekers het schitterende groene, nieuwe stadsplein. Al snel flaneerden mensen langs het Weerwater en aten hun boterham op één van de graspockets. Direct speelden kinderen met blote voeten in de watertrap.

De officiële coronaproof-opening van het plein ging helaas niet door. Het leek een uitgelezen kans om alle mensen die betrokken waren bij de bouw te bedanken en om de omwonenden een lekker ontbijtje aan te bieden ter compensatie van de overlast, aangevuld met diverse lokale, muzikale, sportieve, culturele en watersportactiviteiten. Maar corona gooide helaas roet in het eten.

Opening of niet, het plein is er en zal de komende jaren haar multifunctionele karakter tonen als fraai stadspark, evenemententerrein en als groene verbinding tussen de Floriade en de binnenstad. Kom het plein, wat we liever park noemen, gerust ontdekken!

Fotografie: Roxanne Overdijk

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring