Op 2 en 3 juni 2018: 8e editie van de Almere Regatta

70 boten aan de start, waarmee het record van vorig jaar bijna is geëvenaard.

Er wordt gestart op 2 wedstrijdbanen. Allereerst de zg. Up/Down baan voor gemeten kajuitzeiljachten, die op basis van hun handicap dan wel in een Eenheidsklasse wedstijden varen om boeien die speciaal worden uitgelegd. Daarnaast een zg. Langebaan voor ongemeten jachten.

Op de Up/Down banen komen 7 klassen aan de start: op handicap wordt gevaren in ORC 1 t/m 3 en de ¼ Tonners. Bij de Eenheidsklassen onderscheiden we J-109, J-80 en FF65.

De 2 klassen op de Langebaan zijn de SW-klasse en de X-Yachts Family Class.

De wedstrijden worden gehouden op het Markermeer nabij de Oostvaardersdijktussen de Pampus(vlucht)haven en de haven Blocq van Kuffeler en zijn vanaf de wal te volgen die vanaf de Oostvaardersdijk.

Circulaire markt
Op zaterdagmiddag is er op haventerrein van Marina Muiderzand, IJmeerdijk 4 te Almere van 14-17 uur een Circulaire Markt. Een aantal ondernemers laat zien welke prachtige producten je van afval kunt maken. Wil je weten hoe je een oude tas, servies, zeil of gympen kunt omtoveren in hippe en sjieke kunstwerken? Kom dan gezellig langs en neem jouw ”rommel” mee. Voor de kinderen is er een springkussen en bij Restaurant HarborHouse draait een DJ lekkere plaatjes.

Op zaterdagavond staat een spetterende feestavond met livemuziek op het Havenplein naast Restaurant Harbor House geprogrammeerd.

 

Foto: Klaas Wiersma

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring