Ontmoet André Kuipers op 6 oktober tijdens SPACE @ KAF

Van 5 oktober 2018 tot en met 19 januari 2019 is Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) in de ban van space. In het kader van Daan Roosegaarde’s Space Waste Lab wordt er maandelijks een bomvol programma georganiseerd, met – veelal gratis – activiteiten, waarmee ook de allerkleinsten zich niet zullen vervelen. Onder de noemer Space @ KAF is het doel om jong en oud te betrekken bij vraagstukken over onze aarde, ons klimaat en onze blik op het landschap van de toekomst. Op zaterdag 6 oktober staat de eerste editie volledig in het teken van Weekend van de Wetenschap. Special guest André Kuipers, ambassadeur van Weekend van de Wetenschap en Space Waste Lab, komt per helikopter naar Almere en duikt samen met jonge ruimtevaarders in de wondere wereld van wetenschap en technologie. Kijk voor het volledige programma van SPACE @ KAF op kaf.nl.

6 oktober –Weekend van de Wetenschap
Op 6 oktober tijdens Weekend van de Wetenschap organiseert SPACE @ KAF, in samenwerking met Kleur in Cultuur en Young Engineers Flevoland, van 11.00-17.00 uur een dag vol doe-activiteiten voor kinderen. Bij de ticketbalie van KAF is een gratis knipkaart op te halen waarmee bezoekers toegang krijgen tot het programma. Zo leer je bij Precious Plastic wat voor toffe creaties je allemaal kunt maken met plastic afval. Buiten op de Esplanade staat de Duurzame DOEZO Ontdekbus waar kinderen proefjes kunnen doen en zelf aan de slag kunnen gaan met techniek. Of maak met Young Engineers een maan-auto van LEGO die over de planeet Mars kan rijden. Vergeet niet je VR bril op te zetten in de Virtual Space Lab en leer succesvol ruimteafval te vangen.

Het avondprogramma staat geheel in het teken van André Kuipers. Om 19.00 uur kunnen kinderen en hun ouders de gratis collegetour met André Kuipers en moderator Sander Koenen bijwonen. Na afloop mogen kinderen vragen stellen aan André en zelf ondervinden hoe het is om astronaut te zijn. Wegens veel belangstelling zijn er extra kaarten beschikbaar gesteld voor de collegetour en is deze verplaatst naar de Grote Zaal.

Kaarten voor de gratis collegetour met André Kuipers en Sander Koenen zijn te reserveren via deze link.

Aansluitend om 20.00 uur leidt Daan Roosegaarde, ook ambassadeur van Weekend van de Wetenschap, de astronaut rond in zijn nieuwe Space Waste Lab. De live performance op het grote plein (Esplanade) is voor iedereen gratis toegankelijk en visualiseert in realtime, met lange verticalen lijnen van licht, het ruimteafval dat zich boven onze hoofden bevindt tussen 200 en 20.000 kilometer. Binnen is er het living lab en wordt een echt stuk ruimteafval vergezeld van een educatieprogramma. Het lab is zaterdag 6 oktober van 10.00-23.00 uur gratis te bezoeken.

Films by André Kuipers
Op 9 en 10 november vertoont SPACE @ KAF een programma met filmklassiekers dat André Kuipers speciaal voor de Kunstlinie cureerde. Alle films worden ingeleid met een videoboodschap van de astronaut.

9 november
16.00 uur – Gravity
18.00 uur – Apollo 13

10 november
16.00 uur – The Martian
18.00 uur – Soylent Green

Kaarten kosten €3,50 en zijn vanaf 5 oktober te reserveren via kaf.nl/filmsbyandre

OVER SPACE WASTE LAB
Op dit moment zweven er meer dan 29.000 objecten, groter dan 10 centimeter, rond in de ruimte. Dat is space waste; delen van raketten en satellieten. Dit afval kan door botsingen met onze satellieten nog meer ruimteafval veroorzaken en onze digitale communicatie verstoren. Space Waste Lab is een living lab dat onderzoekt hoe we ruimteafval kunnen up-cyclen als een potentiële bron voor nieuwe creativiteit. De live performance visualiseert real-time, met lange verticalen lijnen van licht, space waste dat zich bevindt tussen 200 en 20.000 kilometer. In deze spectaculaire buiteninstallatie wordt de aarde met ruimteafval verbonden. De licht performance is na zonsondergang op geselecteerde weekenden gratis bij KAF te bezichtigen.

PRAKTISCHE INFORMATIE
DATA EN TIJDEN LIVE PERFORMANCES NA ZONSONDERGANG (GRATIS TOEGANKELIJK)
5 oktober – 21.00-23.00 uur
6 oktober – 20.00-23.00 uur
9-10 november – 19.00-23.00 uur
7-8 december – 19.00-23.00 uur
18-19 januari 2019 – 19.00-23.00 uur

OPENINGSTIJDEN LIVING LAB (GRATIS TOEGANKELIJK)
dinsdag-zaterdag – 10.00-18.00 uur
zondag – 12.00-17.00 uur
maandag – gesloten

Tijdens de live performances is het living lab geopend tot 23.00 uur.

OVER KAF
Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) is de culturele hotspot in Almere en Flevoland. Het belangrijkste doel van KAF is om iedereen blij te maken met kunst: of het nu gaat om theater, architectuur, muziek of dans, alle disciplines zijn vertegenwoordigd. Het programma van KAF is creatief en eigentijds, en het wil inspireren en opleiden binnen de vier fundamentele elementen die KAF hebben gebouwd: PODIUM, EXPO, ACADEMIE & CITY LOUNGE.

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring