Ondernemers en vastgoedeigenaren uit Almere Buiten Centrum zetten volgende stap

Ondernemers en vastgoedeigenaren uit Almere Buiten Centrum zetten een volgende stap richting een Bedrijveninvesteringszone (BIZ). De BIZ heeft tot doel om het centrum van Almere Buiten aantrekkelijker te maken voor bezoekers, klanten en ondernemers. De BIZ heeft nu het BIZ-plan gereed voor de periode 2022-2026. Op grond van dit BIZ-plan is een uitvoeringsovereenkomst tussen de BIZ-stichting en de gemeente Almere opgesteld waarin de BIZ-begroting en de BIZ-activiteiten zijn vastgelegd.

Vrijdag 24 december hebben wethouder Hilde van Garderen en Maarten Vroom, als vertegenwoordiger van de Stichting BIZ, deze uitvoeringsovereenkomst ondertekend. Het tekenen van deze uitvoeringsovereenkomst is een belangrijke stap in het proces richting het oprichten van een BIZ. De volgende en tevens finale stap is de formele draagvlakmeting onder de ondernemers en de vastgoedeigenaren in februari 2022.

Maarten Vroom: ’Met de oprichting van de BIZ zetten we een grote stap en staan we aan de vooravond van het uitvoeren van de gezamenlijke visie voor ons centrum. Met de oprichting van de BIZ hebben we de gezamenlijke visie verankerd en hebben we de financiële middelen om alle plannen uit te gaan voeren. Een mooie stap voorwaarts, zeker in deze moeilijke tijd. Almere Buiten Centrum zal er alleen maar mooier door worden.’ Wethouder Hilde van Garderen vult aan: ‘Ik ben er trots op dat deze stap wordt genomen en ik juich het van harte toe. Met het instellen van een BIZ voor Almere Buiten Centrum wordt een belangrijke doelstelling van de Stedelijke Vernieuwingsagenda gerealiseerd. Door het combineren van de krachten en specialismen van de partners is er een brede kennis van het gebied aanwezig en is er op diverse manieren verbinding met de bewoners, bezoekers ,ondernemers en vastgoedeigenaren om zo gezamenlijk verder te bouwen aan een economisch en sociaalmaatschappelijk sterk centrum. Want stedelijke vernieuwing doe je nooit alleen!’

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring