Nieuwe website met Almeers cultuuraanbod gelanceerd

Met de lancering van de vernieuwde website www.uitinalmere.nl is het voor de cultuurliefhebbers nu heel gemakkelijk om het complete en actuele aanbod aan theatervoorstellingen, films, lezingen, debatten, muziekoptredens, exposities en tentoonstellingen in Almere te ontdekken. De website biedt de meest complete uitagenda op mobiel, tablet en desktop en wordt continu bijgewerkt en aangevuld met tips, inspiratieartikelen en achtergrondinformatie.

Het platform is van Cultuurfonds Almere en werkt samen met alle Almeerse culturele instellingen. Klaartje Wierbos van theatergezelschap Vis à Vis legt uit: “De culturele instellingen van Almere hebben allemaal hun eigen kanalen om hun eigen cultuuraanbod te promoten. Met dit vernieuwde platform wordt het complete culturele aanbod in Almere nu nog duidelijker. We hebben dit ontwikkeld met partner Cultuurfonds Almere en in samenwerking met Almere City Marketing.” Jan-Melle Liscaljet van Cultuurfonds Almere vult aan: “Door deze samenwerking kunnen we het totale culturele aanbod in Almere nog beter onder aandacht brengen.” Directeur Nik Smit van Almere City Marketing is trots op het nieuwe platform: “Er gebeuren ontzettende veel mooie dingen in Almere en zeker op het culturele vlak. Goed dat we dit nu gezamenlijk op één plek onder de aandacht van het publiek brengen.”

Het uiteindelijke doel van de samenwerking is om de cultuurparticipatie en de betrokkenheid van Almeerders bij cultuur in de stad te vergroten en een actiever cultuurbezoek door Almeerders te stimuleren. De culturele instellingen in Almere bestaan uit de theatergezelschappen Vis à Vis, Suburbia en BonteHond, 2 Turven Hoog, Kunstlinie Almere Flevoland, Corrosia Theater Expo en Film, Poppodium De Meester, de nieuwe bibliotheek, Who’s Next, Collage Almere, KIDD, Kleur in Cultuur en Coöperatie Kunstzinnige Vormgeving (CKV).

 

Foto: Anna van Kooij

© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring