Nieuwe vloerschildering Corridor

De zwart-witte vloerschildering aan de Corridor in Almere Centrum is echt aan vervanging toe. Daarom komt er een gloednieuw kunstwerk op de vloer. Kunstenaar Kasper Jongejan uit Almere heeft het ontwerp bedacht. Vanaf maandag 4 juli t/m vrijdag 15 juli wordt de nieuwe vloerschildering aangebracht. Het kunstwerk is onderdeel van de Zeegroene Loper, de nieuwe kunstroute die door het centrum loopt.

Het kunstwerk van Kasper Jongejan is een camouflage-ontwerp gebaseerd op de architectuur van de gebouwen in het stadshart van Almere. “Ik heb mijn inspiratie letterlijk en figuurlijk uit de stad gehaald. Ik heb gekeken naar mooie invalshoeken van de architectuur van de stad. De stad voelt in vele opzichten heel grafisch aan voor mij. Ik heb foto’s gemaakt van bepaalde invalshoeken en deze grafisch vormgegeven tot een serie illustraties. Delen hiervan zijn gebruikt voor de camouflage”, aldus de kunstenaar.

Zeegroene Loper
Vanaf het station tot aan het Weerwater komen er nieuwe kunstwerken in het centrum. Dit voorjaar is het nieuwe stadspark geopend aan de Stadhuispromenade met het kunstwerk ‘De Zeebank’, een slingerende, kleurrijke bank van meer dan 100 meter lang. Ook komen er nieuwe kunstwerken bij het station. Thema van de Zeegroene Loper is Almere als de stad die op de voormalige bodem van de zee is gebouwd. De kleuren van de onderwaterwereld komen terug in de vloerschildering.

Door de werkzaamheden zijn de (rol)trappen beperkt te gebruiken. Bezoekers die parkeren in de Hospitaalgarage kunnen de trap richting het Forum nemen. Sport 2000 en Basic Fit zijn tijdens hun openingstijden gewoon toegankelijk. De werkzaamheden bij hun ingangen zijn in de nacht gepland.

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring