Makers van Almere onthult Mobiele Etalage

Zondag 16 december heeft Makers van Almere een Mobiele Etalage onthult op de allereerste locatie. De VVV, De Diagonaal 199 in het centrum van Almere. Deze Mobiele Etalage is officieel geopend door Bas van Klompenburg, Theatermaker en kleinkunstenaar. In de etalage staan producten van Almeerse makers, het staat vol met originele kerstcadeaus. Om de zichtbaarheid van deze makers en hen producten te vergroten is de Mobiele Etalage in het leven geroepen tijdens de Awesome Foundation Almere Pitch Night in september. Leerlingen van het Helen Parkhurst kwamen met het idee. Dit idee won tijdens de pitchwedstrijd en is tot uitvoering gekomen. De meeste makers zijn zelfstandige creatieve ondernemers, ambachtslieden of kunstenaars. In de etalage liggen producten van, MALproduct, MIRRIN’S fiber arts, Dock 67, Ruig & Geroest en Lion’s Touch.

Het idee achter de kast
Makers van Almere is nu een digitale etalage op Instagram en Facebook voor alle mooie creaties die in Almere gemaakt worden door veelal zelfstandige creatieve ondernemers, ambachtslieden en kunstenaars. Om de impact en zichtbaarheid te vergroten, hebben zij een Mobiele Etalage bedacht. Waarin Makers uit Almere, creaties kunnen tonen en verkopen. Annabel, Amelie en Mathijs, leerlingen van het Helen Parkhurst in Almere, kwamen met dit idee. “Het is een gave kans dat je dit mee mag maken, dat een schoolopdracht ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd! En dat we breiden ook nog eens ons netwerk uit!” vertellen Annabel en Amelie enthousiast.
Ondernemers in het centrum van Almere kunnen de kast voor een bepaalde tijd een plek geven in de winkel. VVV Almere is de eerste locatie waar de Mobiele Etalage langs reist. “Er zijn veel talenten in onze stad gevestigd. Ik vind dit een goede manier om alle mooie dingen te etaleren die hier in de stad worden gemaakt!” vertelt Bas van Klompenburg tijdens de opening.

De makers
De makers die producten in de Mobiele Etalage variëren van woonaccessoires van porselein, creaties van wol, handgemaakte pennen, woonaccessoires van hout en staal tot sieraden gemaakt van drumbekkens.

Wanda van MALproduct – Woonaccessoires van porselein – https://malproduct.nl/
Mirrin van MIRRIN’S fiber arts – Sprookjesachtige creaties van zachte wol. – www.mirrins.com
Jan van Dock 67 – handgedraaide pennen – www.dock67.nl 
Ruig & Geroest – Woonaccessoires van hout en staal – www.ruigengeroest.nl
Lion’s Touch – sieraden van drum bekkens – www.lionstouch.nl

Waar reist de Mobiele Etalage langs? De vervolg locatie voor de Mobiele Etalage is nog niet bekend. Bewoners kunnen locatiesuggesties doen en locaties kunnen zich hiervoor aanmelden via: makersvanalmere@gmail.com

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring