LockDown of OpenUp – Bob van der Kolk

Het jaar 2021 is al weer eventjes op weg. Terugkijkend was 2020 – vooral voor de grootstedelijke evenementen – door corona dramatisch. Het was een lange doch leerzame sessie met louter annuleringen, verplaatsingen en vormveranderingen. Toch hebben er gelukkig nog wel enkele kleinschalige evenementen, streams, retailactivaties en sportieve activiteiten plaatsgevonden.

De upside van 2020 is wel dat wij met de gemeente, de veiligheidsregio en de hulpdiensten dagelijks zeer constructief en intensief (crisis)overleg hebben gehad, waardoor er nog veel beter inzicht en begrip is ontstaan rondom de uitdagingen om de openbare ruimte goed te kunnen beheersen in tijden van crisis. Zonder dit kwalitatieve overleg hadden we het perspectief van organisatoren niet kunnen managen zonder daarbij (bijvoorbeeld) de hulpdiensten en de evenemententerreinen te overbelasten.

Terwijl we nu nog in een stevige lockdown zitten, is het jaar 2021 inmiddels op de kalender verschenen. Met vaccinaties in het verschiet lijkt er weer wat perspectief te ontstaan voor de evenementen die een gecontroleerde toegangscontrole met ticketing hanteren. Gaan we de komende maanden van een LockDown naar een OpenUp? Dat is nog erg onzeker. Vooral voor de overige categorie openbare evenementen (zonder hekken en ticketing) blijven de vooruitzichten nl onduidelijk. Worden Koningsdag, Bevrijdingsdag en een evenement als het Almere Haven Festival dit jaar kleiner, streaming, met ticketing of indoor? Of een mix van dit alles? Time will tell. We werken er hard aan en houden je graag op de hoogte.

Bob van der Kolk
Evenementen-coördinator
Adjunct-directeur

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring