Apollo Hotel Almere City Centre omgetoverd tot Leonardo Hotel

Op 25 augustus heeft Apollo Hotel Almere City Centre zijn naam gewijzigd naar Leonardo Hotel Almere City Center en gaat hiermee verder onder de vlag van Leonardo Hotels. Wethouder van Economische Zaken Maaike Veeningen opende officieel het vernieuwde hotel samen met General Manager Roelof Gjaltema. Deze rebranding is onderdeel van de uitgebreide herpositionering van alle Apollo Hotels in Nederland.

In 2021 en 2022 worden de Apollo Hotels gerebrand tot Leonardo Hotels, die geëxploiteerd worden door de Fattal Hotel Group. Dit is een van de snelstgroeiende hospitality-ondernemingen in Europa. Het traject dat vorig jaar tijdelijk stil kwam te liggen door de internationale impact van Covid-19 wordt nu voortgezet. Hierdoor kunnen de hotels profiteren van de kracht van het merk Leonardo Hotels.

Fattal Hotel Group brengt met Leonardo Hotels internationale allure en een bijpassende uitstraling naar Nederland. Voor elk hotel wordt een passende rebranding, inrichting en uniek concept gezocht. Tijdens Covid-19 heeft de inrichting van het hotel in Almere een update ondergaan. Op alle kamers zijn de vloeren behandeld, de wanden geverfd en het terras is omgedoopt tot Biertuin. De luxe touch die de naam Leonardo met zich meebrengt maakt het hotel met de vernieuwde inrichting nog eigentijdser.

Bijzondere architectuur
Leonardo Hotel Almere City Center ligt midden in Almere, direct aan de Esplanade. Het is de perfecte uitvalsbasis om de opkomende stad en zijn bijzondere architectuur te ontdekken. Het hotel en de Bierfabriek zelf vertellen ook een architectonisch verhaal. Het gebouw is ontworpen door de Engelse architect William Alsop. Hij heeft ervoor gekozen het gebouw op palen te zetten waarmee het hotel vanaf het Weerwater in het oog springt en de bolvormige entree van de Bierfabriek opvalt. Door de keuze van de architect om een deel van het entreegebouw ‘af te snijden’ lijkt deze ingang op een aardappel in een bruine schil.

De Bierfabriek
De Bierfabriek, direct gelegen aan het hotel, is een brouwerij, restaurant en café ineen. General Manager Roelof Gjaltema geeft aan: “Je tapt in de Bierfabriek zelf het eigen gebrouwen speciaalbier, eet een boerderijkip van de houtskool-bbq en je mag de pindaschillen op de grond gooien.”

Perfecte ligging tegenover de Floriade
In 2022 vindt de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade plaats in Almere, recht tegenover het hotel. Er pendelt een pont tussen de Floriade en het hotel. “Met het uitzicht op veel internationale gasten en het merk Leonardo op onze gevel verwachten wij een welkome groei na een uitdagend coronajaar.” Aldus Gjaltema.

De overname van Apollo Hotels
In 2018 besluit de directie van Apollo Hotels om de keten te verkopen. Fattal Hotel Group zocht doorgroeimogelijkheden op de Nederlandse markt en nam de bekende hotelketen over. Fattal Hotel Group besluit hun inmiddels bekende merk in Europa, Leonardo Hotels, uit te breiden.

De rebranding van de hotels is in volle gang. Dit jaar ondergaan er naar verwachting vier Apollo Hotels de rebranding, waaronder het hotel in Papendrecht. Andere hotels, waaronder Leonardo Royal Promenade Hotel Den Haag, ondergaan een gedeeltelijke verbouwing.

Boilerplates
Over Leonardo Hotel Almere City Center
Modern, futuristisch en centraal. Dat is Leonardo Hotel Almere City Center. Het hotel ligt naast de stadsschouwburg ‒ om de hoek van alle winkels ‒ en telt 117 moderne kamers. Vanuit de kamers kijk je uit op de stad Almere of het water. Alles voor een onbezorgd verblijf is aanwezig en parkeren kan direct onder het hotel. De Bierfabriek staat bekend om het industriële interieur met eigentijdse sfeervolle stijlelementen. Het eigengebrouwen bier, het zelf tappen van bier aan tafel en het ervaren van het brouwproces maken een gezellig avondje uit compleet.

Over Fattal Hotel Group
Fattal Hotel Group is een van de snelstgroeiende hospitality-ondernemingen uit Israël. In 1998 werd de Fattal Hotel Group opgericht door David Fattal. David ontdekte zijn passie voor hotels in zijn studententijd en runt nu een internationale en beursgenoteerde (TASE-)onderneming. Inmiddels beschikt de hospitality-onderneming over 220 hotels in 19 landen in Israël en Europa.

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring