Leerlingen planten gewonnen boom op Floriadeterrein

Leerlingen van groep vier van basisschool De Klaverweide uit Almere Haven hebben op woensdagochtend 11 april hun eigen boom op het Floriadeterrein geplant. De kinderen hebben de boom gewonnen met de tekenwedstrijd ‘teken jouw groene stad’. De landschapsarchitect van Floriade Almere 2022, Niek Roozen, begeleidde de aanplant van de Veldesdoorn. De komende jaren houdt Floriade Almere 2022 B.V. de school op de hoogte van hoe het met de boom gaat. Zo kunnen de leerlingen de boom volgen tot aan de expo in 2022.

Overweldigend aantal bomen ingezonden
Het planten van de boom zou in eerste instantie de afsluiting van het eerste plantseizoen van de Floriade markeren. De Floriade is echter overweldigd door het aantal bomen dat de afgelopen maanden is ingezonden door de Nederlandse tuinbouwsector. Om zoveel mogelijk bomen te kunnen planten, is het eerste plantseizoen daarom verlengd tot eind april.

Groene Stad Arboretum
De bomen die door de tuinbouwsector zijn ingezonden voor de Floriade, worden onderdeel van het Groene Stad Arboretum. Deze alfabetisch geordende bomen- en plantenbibliotheek die het hele Floriadeterrein beslaat, vormt de basis voor de expo in 2022 en van de stadswijk die daarna op het terrein verrijst. Alle bomen zijn geselecteerd op de bijdrage die ze leveren aan een groene en gezonde stad. Bijvoorbeeld omdat ze de temperatuur in de stad kunnen verlagen of de luchtkwaliteit verbeteren door fijnstof uit de lucht te filteren. Maar ook bomen die bijdragen aan de biodiversiteit, omdat ze vruchten dragen of goede nestelplekken bieden, krijgen een plek.

Foto: Arno Tolmeijer.

© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring