Kinderen lopen klimaatmars naar aanleiding van tentoonstelling Hoogtij(d) in Kunstlinie

Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) en stichting KLEURinCULTUUR hebben vandaag een klimaatmars voor basisschoolkinderen georganiseerd in Almere. Aanleiding van deze mars is de nieuwe fototentoonstelling Hoogtij(d) in Kunstlinie van fotojournalist en filmmaker Kadir van Lohuizen. De tentoonstelling is een samenwerking met Het Scheepvaartmuseum en brengt de gevolgen van klimaatverandering in beeld. Na de klimaatmars is de tentoonstelling, in het bijzijn van Kadir van Lohuizen en alle kinderen, feestelijk geopend in Kunstlinie. Vanaf zaterdag 25 januari is de tentoonstelling toegankelijk voor publiek. 

Adriana Strating, directeur Kunstlinie: “Wij vinden het net als KLEURinCULTUUR belangrijk om een podium te bieden aan kinderen en jongeren. Met deze ludieke actie willen we, op een positieve manier, meewerken aan de bewustwording van klimaatverandering onder deze doelgroep.

Overstromingen, gewassen die verdwijnen door verzilting, een tekort aan schoon drinkwater en orkanen. Kadir van Lohuizen reisde heel de wereld af naar plekken die door de stijgende zeespiegel worden bedreigd. Met de tentoonstelling Hoogtij(d) in Kunstlinie laat hij de gevolgen van klimaatverandering op indrukwekkende wijze zien middels foto’s en films. Deze beelden geven een kraakhelder beeld van de klimaatcrisis wereldwijd en de noodzaak om in actie te komen.

Kunstlinie Almere Flevoland
Kunstlinie Almere Flevoland is het culturele hart van Almere: een ontmoetingsplaats waar mensen samen kunnen genieten van theater, beeldende kunst, muziek, architectuur, dans en workshops. De programmering is pluriform, eigentijds en wil inspireren en activeren. Met Hoogtij(d) wil Kunstlinie inzichtelijk maken hoe een groot complex onderwerp als de klimaatcrisis zich verhoudt tot ieders eigen leefwereld. Wat kun jij eigenlijk zelf bijdragen aan de oplossing voor de klimaatcrisis?

Het is alom in het nieuws: jongeren zijn het gebrek aan klimaatmaatregelen zat en eisen actie. In de expositie, vormgegeven door het gerenommeerde bureau Kummer & Herrman, krijgt de jeugd een nadrukkelijke stem. Waar kan hun wake up call beter klinken dan in de jonge waterstad Almere én in de expositieruimtes van Kunstlinie die een weidse blik bieden op het aanpalende Weerwater?

Hoogtij(d) is te zien van 25 januari t/m 10 mei 2020 in Kunstlinie Almere Flevoland, Esplanade 10 in Almere. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 11.00 uur tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00. Meer informatie is te vinden op: www.kunstlinie.nl

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring