Kinderactiviteiten in Almere Centrum

De lente lijkt eindelijk echt aan te breken. Dat betekent dat we weer wat vaker de buitenlucht op kunnen zoeken. Almere Centrum vormt de komende weken het toneel van diverse bijzondere evenementen in de buitenlucht. Zo staan de Eredivisie Zeilen en het Terrassenfestival op de agenda. Ook voor kinderen is hierbij genoeg te beleven. Daarnaast kunnen kinderen met de spectaculaire War Child Urban Heroes Obstacle Run meedoen en zo aandacht vragen voor leeftijdgenoten die opgroeien in genadeloze steden elders in de wereld.

Living Water Lab tijdens de Eredivisie Zeilen
Op vrijdag 13 april start de Eredivisie Zeilen. De eerste wedstrijden in deze landelijke competitie worden gezeild op het Weerwater in Almere. Op de wal worden verschillende activiteiten georganiseerd en kunnen de wedstrijden worden gevolgd. Ook voor kinderen is er genoeg te beleven. Op de Esplanade staat het hele weekend het “Living Water Lab” opgesteld. In dit mobiele laboratorium kunnen allerlei leuke wetenschappelijke proefjes met alledaagse materialen worden gedaan. De kleine wetenschappers leren op deze manier alles over waterbewustzijn, klimaatverandering en zwerfafval. Ook wordt erbij stilgestaan dat het niet vanzelfsprekend is dat er schoon en voldoende water uit de kraan komt. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als het heel lang niet of juist heel veel regent? Toegang is gratis, maar er is niet onbeperkt plek. Kinderen en hun ouders worden dan ook aangeraden op tijd aanwezig te zijn.

Het laboratorium is op de volgende tijden geopend:
Vrijdag 13 april van 15.00 – 17.30 uur
Zaterdag 14 april van 10.15 uur tot 17.30 uur
Zondag 15 april van 10.15 tot 16.00 uur


Terrassenfestival

Het weekend van 21 en 22 april vindt het jaarlijkse Terrassenfestival in Almere Centrum plaats. Met dit festival wordt het Terrassenfestival feestelijk geopend. Diverse restaurants aan het Restaurantplein Belfort, de Grote Markt en het Stationsplein laten bezoekers hun lekkerste hapjes proeven voor €3,50 per hapje. Er zijn bovendien diverse live optredens van leuke bands en acts. Ook tijdens het terrassenfestival worden kinderen niet vergeten. Ze kunnen bijvoorbeeld leren jongleren op de Grote Markt. In de Schutterstraat kunnen ze leuke proefjes doen, eetbare insectenlolly’s maken of knutselen. Als het weer het toelaat is er bovendien een buikschuifbaan waarop je door de straat kunt glijden. Het Belfort tenslotte is met een glijbaan, klimmuur en trampoline omgetoverd tot een echt kinderparadijs.

Het Terrassenfestival vindt plaats op 21 en 22 april van 12.00 tot 17.00 uur. De live muziek gaat door tot 20.00 uur.

War Child Urban Heroes Obstacle Run – bikkels gezocht!
Er zijn steden, die zo gevaarlijk zijn, dat kinderen er niet veilig zijn. Ze worden bijvoorbeeld de dupe van drugsoorlogen of bendes die de stad in hun greep hebben. Om deze kinderen te helpen organiseert War Child op zondag 13 mei in Almere Centrum een spectaculaire Obstacle Run. Een parcours vol hindernissen die getrotseerd moeten worden. Daarvoor zijn ze op zoek naar Urban Heroes; kinderen en volwassenen die meedoen aan deze te gekke race waarbij ze allerlei obstakels tegenkomen. Deelnemende doorzetters kunnen zich laten sponsoren om geld op te halen voor kinderen in genadeloze steden. Zij krijgen dan bovendien een Limited Edition Urban Hero T-shirt van War Child.

Check www.warchild.nl/urbanheroes voor meer info.

© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring