Jury Beste Binnenstad nieuwsgierig naar Almere Centrum

Vandaag ontving wethouder Mark Pol van Economische Zaken de jury van de Verkiezing Beste Binnenstad 2017-2019. Almere is in die verkiezing samen met Hoofddorp finalist in de categorie Middelgrote Binnensteden. De prijs wordt toegekend aan de stad waar in de binnenstad de afgelopen twee jaar de meeste dynamiek en vernieuwing heeft plaatsgevonden of waar het beste is gekeken naar de toekomst. De uitslag van de verkiezing zal op 23 november bekend worden gemaakt.

De jury was nieuwsgierig naar de ontwikkeling van de Almeerse binnenstad en nam kennis van de ontwikkeling van de laatste twee jaar en van de toekomstplannen. Wethouder Pol is vol vertrouwen: “We hebben in Almere met al onze partners hard gewerkt om het hart van onze stad verder te ontwikkelen en te versterken. Op die manier blijft het ook in een veranderende wereld een plek waar het prettig is om te ondernemen, winkelen, wonen en verblijven. In onze visie gaat het om een duurzame en integrale ontwikkeling en die willen we met ondernemers, winkeliers, bewoners en andere organisaties verder vorm geven. Menging van functies als wonen, winkelen, bedrijvigheid, horeca en voorzieningen is volgens ons de beste strategie voor een bloeiende binnenstad. Dat hebben we de jury goed laten zien.”
De Verkiezing Beste Binnenstad (VBB) wordt al sinds 2003 georganiseerd. Het Platform Binnenstadsmanagement organiseert de tweejaarlijkse verkiezing om de ontwikkeling van binnensteden te stimuleren en te ondersteunen. De titel levert een belangrijke bijdrage aan de erkenning van de verrichte inspanningen op het gebied van exploitatie, vastgoed en overheid in de binnenstad. De titel geeft mogelijkheden op het gebied van marketing en communicatie van de binnenstad. De jury kijk naar een veelheid van aspecten. Uiteraard telt het aanbod van winkels en voorzieningen zwaar, maar ook uitstraling, cultuur, openbare ruimte, bereikbaarheid, gastvrijheid, duurzaamheid, digitalisering en veiligheid tellen mee.
Behalve de eer krijgt de winnaar van de titel van het platform Binnenstadsmanagement begeleiding bij en advies over het benutten van de titel voor de promotie van de binnenstad.

Fotobijschrift:
De jury voor de verkiezing Beste Binnenstad 2017-2019 neemt met wethouder Pol op de Esplanade in virtual reality kennis van de toekomstige ontwikkelingen in Almere Centrum.

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring