Hoogste punt HighNote is bereikt

Het hoogste punt van de woontoren HighNote is bereikt! Samen met het bouwpersoneel en genodigden werd deze mijlpaal gevierd. Op maar liefst 62 meter hoogte werd de officiële handeling, het plaatsen van het dak van de liftschacht, verricht door Julius Lindenbergh (wethouder Wonen). HighNote is gebouwd op de voormalige parkeerplaats naast het Stadhuis, midden in Almere Centrum.

Niels Doodeman, Algemeen directeur van Heddes Bouw & Ontwikkeling: “De bouw van HighNote vindt plaats in een bizarre tijd, met een pandemie, oorlog in Oekraïne en een gespannen markt als het gaat om de beschikbaarheid van materiaal en mensen. Die wetenschap maakt het extra bijzonder dat we vandaag deze mijlpaal samen vieren.”

Friends-woningen
HighNote krijgt 157 huurappartementen waaronder Friends-woningen. Dit concept, vriendschappelijk samenwonen, is interessant voor jongeren en starters op de woningmarkt. Met een Friends-woning deel je een woning waarbij je genoeg ruimte hebt voor jezelf, maar de keuken en woonkamer deelt.

Julius Lindenbergh, wethouder Wonen: “Met HighNote in Almere Centrum gaan we echt de lucht in: 19 verdiepingen met straks huurappartementen waaronder de bijzondere Friends-woningen. Een mooie toevoeging aan de woondiversiteit in onze stad, voor de jongeren die in hun stad willen blijven wonen. In Almere komen er 25.000 woningen bij.”

Bijzondere manier van bouwen
In juni 2021 startte de bouwwerkzaamheden. Een bijzondere manier van bouwen; ‘van buiten naar binnen’ doordat eerst de gevels geplaatst worden en dan pas binnen de vloeren worden gestort. Deze manier van bouwen maakt het mogelijk om steigerloos te bouwen. Het steigerloos bouwen was voor deze locatie overigens ook een must, gezien het feit dat de term ‘bouwen op een postzegel’ op deze binnenstedelijke locatie meer dan passend is.
De verwachting is dat de appartementen in het najaar van 2023 worden opgeleverd.

Almere Centrum
In Almere Centrum komen er tot 2030 circa 5.000 woningen bij. Op dit moment zijn er werkzaamheden op het Stationsplein en er komen woningen in het Stationskwartier (met de Wisselweg en Randstad) en de Oostkavels. HighNote is het eerste gebouw in het gebied Oostkavels. Aan de Oostzijde van Almere Centrum, vanaf de parkeerplaats naast het ziekenhuis, langs de Stadswetering tot aan het spoor, komen nieuwe buurten.
Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Almere Centrum? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Kijk voor meer informatie over HighNote op: HIGHnote Almere.

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring