Groep bloggers op bezoek in Almere

In het weekend van 24 en 25 september 2022 kregen wij (Almere City Marketing) een gezellige groep bloggers op bezoek. Het weekend bestond uit een gevarieerd programma om zoveel mogelijk van Almere te laten zien.  

We begonnen met een stadswandeling met Paul van Gids & Host. Paul geeft al jaren rondleidingen door de stad en heeft de groep in 1,5 uur veel verteld over de architectuur, het ontstaan van Almere en nog veel meer leuke weetjes. Daarna stond een vegan lunch bij The Black Cockatoo op de planning. De lunch viel bij iedereen in de smaak. Dat kan ook niet anders bij deze toffe, duurzame hotspot.  

Na de lunch gingen de bloggers shoppen in Almere Centrum. In bezit van diverse waardebonnen gingen ze op zoek naar leuke items. Voor hunzelf of voor het thuisfront. De rest van de middag hadden ze tijd waar ze hun eigen invulling aan konden geven. Een kijkje nemen bij het stadsstrand, foto’s maken van de stad of alvast naar het hotel.  

Het diner vond plaats bij Strandbrasserie de Jutter. Dit was rond zonsondergang, wat mooie plaatjes opleverden. Na een geslaagd diner gingen we terug naar het Leonardo Hotel Almere City Center, waar de groep vervolgens ging overnachten.  

Dag 2
De volgende dag stond er een ontbijt klaar in het hotel. Een goede start van de dag! Almere bestaat voor een groot gedeelte uit natuur, dus een bezoek aan de Oostvaardersplassen kon natuurlijk niet ontbreken in het programma. Met fietsen van Ton Fietsverhuur ging de groep samen met een gids van Staatsbosbeheer op pad.  

De enthousiaste gids kon uitgebreid vertellen over de verschillende dieren in de Oostvaardersplassen, hoe het gebied is ontstaan en nog meer leuke weetjes. Uiteindelijk zijn drie van de Almeerse Big Five gespot: De vos, de edelhert en de heckrund. Dat doe je zeker niet iedere dag, dus ze waren zeker onder de indruk.  

Na de fietstocht stond er een heerlijke lunch klaar bij Paviljoen de Oostvaarders. Hier kun je lunchen met een prachtig uitzicht over de Oostvaardersplassen. Een lunch die je niet snel vergeet! Als laatste onderdeel stond de voorstelling Fragile van Theatergezelschap Vis a Vis op de planning. Zowel het terrein, het voedselmuseum en de voorstelling vielen in de smaak. 

Groot succes
Al met al een geslaagd weekend! De bloggers hebben hun bezoek vastgelegd en gedeeld via hun eigen Instagram kanalen. Daarnaast zijn de uitgebreide verslagen op hun blogswebsites, waar je veel reisinspiratie vindt. Gezamenlijk hebben zij zo’n 350.000 maandelijkse websitebezoekers. Een aantal blogs hebben al een top 10 positie binnen Google behaald. Bekijk hieronder alle blogs die zijn geschreven n.a.v. dit weekend. 

Blogs
https://www.demamagids.nl/veelzijdig-almere-deze-fijne-plekken-mag-je-niet-missen
https://www.ikreis.net/p-1128/weekendje-weg-almere
https://vegalifestyle.nl/category/kinderen/eropuit-tips/almere/
https://vegalifestyle.nl/shoppen-en-vegan-eten-in-almere
https://www.meisje-eigenwijsje.nl/almere-nieuwe-leuke-stad-uitje
https://www.myhappykitchen.nl/reizen/weekend-almere-tips-adressen
https://www.mamascrapelle.nl/almere
https://www.volgmama.nl/almere-met-tieners-leukste-uitjes-en-activiteiten 

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring