Goed oud worden in de stad daar gaat Almere voor

Netwerk Goud lanceert campagne voor een goede oude dag Goed oud worden, een belangrijk thema in Almere. De komende jaren krijgt Almere namelijk steeds meer oudere inwoners. Op Burendag (25 september) organiseerde het netwerk Goud in Almere in dit kader samen met Boeren voor Buren een gezonde lunch voor een aantal oudere inspirerende Almeerders. Onder leiding van Jörgen Raymann praatten zij met wethouder Roelie Bosch over goed, gezond, gerust en gezellig oud worden. Tijdens deze lunch lanceerde het netwerk van Goud een campagne met website goud.almere.nl om Almeerders te inspireren met persoonlijke verhalen. En te informeren over de mogelijkheden die organisaties bieden.

De Almeerse Hans is een van de inspirerende gouden ambassadeurs die in de campagne van Goud voorbijkomt. Ook de Almeerse Patrick, Caroline, Jan en Madsy laten hun licht schijnen op goed oud worden. Wethouder Roelie Bosch: ‘Deze Almeerders laten ons zien hoe waardevol het leven kan zijn als je ouder wordt, hoeveel waarde senioren kunnen bijdragen aan de stad en wat een geschenk het kan zijn als je waardig – met kwaliteit van leven – oud kunt worden. Genieten van het leven, bijdragen aan je omgeving met je ervaring, maar ook de ondersteuning van kwetsbare ouderen wanneer dat nodig is. Hoe regelen we het met elkaar als er zorg nodig is? De stad moet zich snel aanpassen, want de vergrijzing gaat snel. Dat betekent iets voor iedereen. De campagne biedt aanknopingspunten om daarover na te denken en mee aan de slag te gaan.’

Almeerse ervaringen
Wat is belangrijk als je straks ouder wordt? Hoe wil je straks wonen? Zijn er mensen om je heen die hulp kunnen bieden? Hoe blijf je actief en in contact? Hoe eerder je dit soort zaken voorbereidt, hoe meer invloed je hebt op hoe je oude dag eruitziet. En hoe meer invloed mensen hebben, hoe positiever mensen hun oude dag meestal ervaren. De campagne deelt Almeerse ervaringen als het gaat om goed oud worden en brengt de verschillende organisaties onder de aandacht die hierin iets kunnen betekenen. De campagne zal de komende tijd meerdere thema’s raken en terugkomen in sociale media, podcasts, de krant en tijdens ontmoetingen in de stad. Zo zijn in de nieuwste aflevering van de podcast van de VMCA ‘Goed voor elkaar’ – o.l.v. Jerzy Soetekouw (directeur VMCA) en At Kasbergen- o.a. de verhalen te horen van gouden ambassadeurs Madsy, Caroline en Hans, én vertelt wethouder Roelie Bosch over Goud in Almere. De website goud.almere.nl wordt de komende tijd aangevuld met nieuwe verhalen rondom goed oud worden en steeds meer mogelijkheden en organisaties in de stad.

Groen en gezond = goud
Uit onderzoek blijkt dat gezond oud worden alles te maken heeft met dagelijkse gewoonten en omgeving: veel groente eten, wandelen in de natuur, tuinieren, een praatje maken en een doel hebben waarvoor je iedere dag op wil staan. Tijdens de lunch in de moestuin met het gezonde eten van ‘Boeren voor Buren’ kregen deze aspecten extra veel aandacht. Almeerse senioren hebben aangegeven in de campagne ook graag ontmoetingen te zien, waar ruimte is voor het gesprek over ouder worden. Daarom zullen dergelijke ontmoetingen en gesprekken vaker een plek vinden binnen de campagne.

Het netwerk Goud
Binnen het netwerk Goud in Almere werken gemeente, senioren, bewonersinitiatieven, organisaties, woningcorporaties en bedrijven samen aan een Almere waar je goed oud kunt worden. Almere is een jonge stad, gebouwd voor jonge mensen. . Maar de jonge mensen van toen worden oud. Het aantal 65-plussers in Almere stijgt sneller dan in de rest van Nederland. Als netwerk hebben we daarom een gezamenlijk doel: een Almere waarin je waardig oud kunt worden, waardig voor jezelf en voor je omgeving. De plannen van Goud in Almere zijn onlangs samengebracht in het Meerjarenperspectief ‘Verzilvering van Goud’. Dit wordt binnenkort besproken in de gemeenteraad.

Meer weten en contact
Kijk op goud.almere.nl voor inspiratie en tips of beluister de nieuwste aflevering van de podcast Goed voor elkaar – een bijdrage aan de campagne Goud vanuit de VMCA. Iedereen in Almere is welkom om mee te werken en denken aan Goud in Almere. Stuur een mail naar goud@almere.nl.

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring