Gezocht: Almeerse kunstenaars en makers voor nieuwe stationsbeleving in Almere Buiten

Gemeente Almere en Arttenders gaan van 16 tot 29 november op zoek naar kunstenaars, makers en ontwerpers met een hart voor Almere. Samen zullen ze een beleving creëren voor de twee spooronderdoorgangen bij station Almere Buiten. Op deze manier wordt gewerkt aan een kwaliteitsimpuls voor Almere Buiten Centrum. Het resultaat: een aantrekkelijke bestemming voor zowel de Buitenaren als bezoekers en forenzen.

In 2016 nam de Almeerse Snoepkunstenaar de pilaren bij het station Almere Buiten al onder handen met geschilderde designs die verwijzen naar de 14 buurten in Almere Buiten, gekozen door de Buitenaren. Een geslaagde campagne die de aandacht heeft gevestigd op het belang van kunst in de openbare ruimte en buurtparticipatie. Een mooi voorbeeld van wat er mogelijk is in het stadsdeel.

Permanente make-over spooronderdoorgangen
Onder de noemer Beleving Spooronderdoorgangen Almere Buiten Centrum gaat Arttenders in opdracht van de gemeente nu een stap verder. Samen met hét creatieve talent van Almere zullen zij onder het station een ware beleving creëren in de vorm van een permanent toegepast kunstwerk voor station Almere Buiten. Niet alleen krijgt het centrum straks een eyecatcher, tegelijk worden vragen rond veiligheid, verlichting, verblijfskwaliteit en het tegengaan van zwerffietsen op eigenzinnige wijze beantwoord. De onderdoorgangen maken straks een welkom gebaar en leggen de verbinding tussen beide bruisende zijden van het station en het centrum.

Call for Interest Almeerse kunstenaars en makers
De zoektocht naar de kunstenaar die samen met Arttenders aan de slag gaat met de spooronderdoorgangen van station Almere Buiten is nu geopend! Iedere kunstenaar, maker of ontwerper die woont, werkt of een nauwe band heeft met de stad, kan zich aanmelden. De deadline is zondag 29 november 2020. Ben jij een veelbelovend ontwerptalent met een hart voor Almere? Surf dan naar www.arttenders.com/StationAlmereBuiten en dien je kandidatuur in.

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring