Genomineerden ‘Onderneming van het jaar 2023 Almere’ bekend

Negen Almeerse bedrijven zijn dit jaar genomineerd voor de prijs ‘Onderneming van het jaar 2023’. Voor het eerst wordt de prijs uitgereikt aan drie categorieën. Drie starters- klein en midden-grote bedrijven doen dit jaar mee aan de strijd voor de titel ‘Almeerse Onderneming van het jaar 2023’. De genomineerden zijn geselecteerd door een vakjury onder voorzitterschap van wethouder Maaike Veeningen. De starters zijn geselecteerd op onder andere potentie, durf, innovatie, commerciële formule, financiële positie, visie, groeistrategie, kennis van de markt en creativiteit. De kleine en midden-grote bedrijven zijn op andere criteria als onderscheidend vermogen in de markt, uitstraling en werkgebied, duurzaamheid op het gebied van people, planet en profit, maatschappelijke betrokkenheid in Almere en innovatie geselecteerd.

Verkiezing
De verkiezing is gebaseerd op twee pijlers. De stem van de vakjury en de stem van het publiek hebben invloed op de verkiezing van de winnaar. Van 17 oktober tot en met 13 november is het mogelijk om de genomineerden te steunen en een stem uit te brengen via www.onderneeminalmere.nl/ovhj

De genomineerden:

Categorie starter

Indoor Mountainbike
Indoor Mountainbike heeft een 4 km lange indoor parcours, gebouwd in een kas en er valt voor jong en oud, beginner of gevorderd veel te beleven. Het parcours is laagdrempelig en tegelijkertijd ook technisch erg uitdagend. Ze zijn er voor de individuele sporter die een entreekaartje koopt en flink rondjes gaat trappen en ze zijn er ook voor kinderfeestjes, teamuitjes, mountainbikeclinics en vervullen als locatie zelfs een maatschappelijke rol middels een therapeutische invalshoek (PMT).

Strand 22
Midden in corona is Strand 22 hét strandpaviljoen op de vernieuwde Esplanade in Almere Centrum gestart. Zij hebben hun liefde en hart voor de stad weten te combineren in 1 bedrijf. Alles binnen het bedrijf wordt ingekocht en/of uitgevoerd door Almeerse familiebedrijven. Daarnaast organiseren zij activiteiten als beachvolleybal, Almere Floats, thema-avonden, 70/80’s disco, proeverijen en bbq’s. De locatie dient dus niet alleen als restaurant en café, maar ook voor activiteiten en evenementen.

Mojo Maté
De huidige energiedranken bevatten enorm veel suiker en heeft een lange lijst aan ingrediënten en e-nummers. Mojo Maté zegt dat dit niet zo hoeft te zijn! De oplossing? Een energiedrank anno 2022, of zoals zij het noemen: cafeïnehoudende frisdrank. Volledig natuurlijk, op basis van Zuid-Amerikaanse yerba maté: al eeuwen het favoriete power-plantje in Zuid Amerika met een goede portie natuurlijke cafeïne. Daarnaast is Mojo Maté laag in suiker, kcal en 100% vegan. Gemaakt met biologische maté, écht fruitsap en een beetje ruwe rietsuiker. Zo kun je op een dorstlessende manier en helemaal guilt-free genieten van een fijne cafeïne-boost.

Categorie klein bedrijf

Babylon daken
Babylon Daken heeft passie voor daken. Zij maken de wereld een stukje mooier en beter door ongebruikte daken om te toveren tot een groendak, dakterras, energiedak of bijvoorbeeld waterdak. Zo wordt de wereld een stuk schoner en gezonder en is er meer ruimte om te genieten van groen en buiten.
Qua-Vac
Qua-vac ontwerpt, produceert en levert een duurzaam alternatief voor traditionele riolering, door middel van een vacuümsysteem en -netwerk. Hiermee kan op een milieuvriendelijke manier grijs en zwart afvalwater verzamelt en getransporteerd worden, naar uiteindelijk een waterzuivering. Daarnaast verkoopt Qua-vac, als exclusief distributeur van het Finse Evac OY, duurzame vacuüm- en afvalmanagementsystemen voor afval(water)inzameling en -behandeling, welke geplaatst worden op schepen en jachten, maar bijvoorbeeld ook in supermarkten en gebouwen.

Sharp Businesspoint Flevoland
Sharp Electronics is een van ’s werelds toonaangevende technologiefabrikanten. Het bedrijfsmotto van Sharp ‘Be Original’ vertegenwoordigt de belofte om oplossingen te creëren die origineel en uniek zijn. Zij ontwikkelen voortdurend innovatieve producten en diensten die bedrijven helpen effectiever te werken en het leven van de gebruikers gemakkelijker te maken. Met hun vestiging in Almere bedienen zij zoveel mogelijk lokale ondernemingen uit Flevoland. Hiernaast zoeken zij ook actief de grens op vanwege de hoge waardering van zowel lokale als nationale- en internationale klanten.

Categorie midden-groot bedrijf

Gaiyo
Voorheen Innovactory die sinds 2013 in Almere gevestigd is, heeft een geheel nieuwe en revolutionaire dienst ontwikkeld: Gaiyo, één app voor al je vervoer. Eén dienst waarmee je al je vervoer kunt plannen, boeken en betalen. Eén assistent om je mobiliteit als dienst (Mobility as a Service of MaaS) te gaan gebruiken, voor al je verplaatsingen, privé, zakelijk, in en uit de stad, met je eigen vervoer, in combinatie of volledig met vervoersdiensten van derden. We staan voor verschillende grote uitdagingen. Veel mensen wonen of reizen in een stedelijke omgeving. Dit leidt tot een grotere belasting van de stedelijke infrastructuur, verminderde bereikbaarheid en toegankelijkheid en toenemende bezorgdheid over de levenskwaliteit. De wereldwijde pandemie heeft grote gevolgen voor de manier waarop we kunnen en willen reizen. De energietransitie dwingt ons naar een duurzaam mobiliteitssysteem en zij streven ernaar om zo snel mogelijk CO2-neutraal te kunnen reizen.

999 Games
999 Games is de marktleider op het gebied van bordspellen in de Benelux. Het assortiment varieert van snelle kaartspellen zoals Beverbende tot uitdagende dobbelspellen als Keer op Keer en Clever. Daarnaast hebben zij ook moderne klassiekers, zoals Catan, 30 Seconds, Wingspan en Carcassonne. Niet alleen vertalen zij de beste internationale titels voor de Nederlandstalige markt, maar ontwikkelen zij ook toonaangevende spellen in eigen beheer. 999 Games staat voor de beste kwaliteit: kwaliteit in de beste klantenservice die altijd klaar staat voor het naleveren van ontbrekende of beschadigde spelonderdelen of het beantwoorden van spelregelvragen. Kwaliteit voor de materialen waar hun spellen van gemaakt worden voor lang speel plezier. Daarnaast wordt elk spel uitvoerig getest, om er zeker van te zijn dat het de meest leuke en uitdagende spellen zijn om te spelen.

GPS Buddy
GPS-Buddy is pionier op het gebied van Fleet Management & Asset Tracking systemen. ‘Grip on moving assets’ betekent voor hun een gestroomlijnd bedrijfsproces. Binnen nu en vijf jaar zijn álle bewegende assets, van voertuigen en werkmaterieel tot aan gereedschap toe, voorzien van slimme technologie. Door ze op de juiste manier te verbinden met organisaties en de personen die ze bedienen, wordt het mogelijk alle assets eenvoudig te monitoren, beter te plannen en wordt de communicatie direct. GPS Buddy biedt zo het inzicht en overzicht als sleutel tot succes. In 2003 opgericht en inmiddels uitgegroeid tot een internationaal opererende en florerende organisatie. Ruim 2.000 bedrijven in Transport & Logistiek, Bouw en Infra hebben zij als klant mogen verwelkomen met bijna 52.000 voertuigen en assets uitgerust met hun systemen.

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring