Floriadejaar is gestart!

Het voorjaar is inmiddels begonnen en de zomer staat weer voor de deur. Er staat Almere een prachtig programma te wachten dit jaar. Naast natuurlijk Floriade Expo 2022 zelf, is de kalender goed gevuld met heel veel leuke events, waarvan sommige meerdaags. In totaal is er dit jaar zo’n 225 dagen vertier in Almere. Floriade Expo 2022 is net open gegaan. Dit evenement komt maar één keer in de tien jaar voor, dus mis dat niet!

Tijdens Floriade Expo 2022 is de Almeerse binnenstad één groot openlucht podium. Naast de grote openingsshow die op de Esplanade plaatsvond, komt er elke avond bij zonsondergang een grote lichtshow op het Weerwater, Power Flower, die je vanaf de Esplanade kunt bewonderen. Tot en met eind mei is er ook nog Nieuw Flevo Peil, een grote waterfontein met pontonboulevard. Eén keer maand is er Kidzstad, met leuke gratis activiteiten voor kids van 5 tot en met 12 jaar. Cultuurliefhebbers halen één keer per maand hun hart op met gratis openluchtvoorstellingen van diverse Almeerse toneelgezelschappen. Daarnaast zijn er ook nieuwe events als Lifestyle Day, Urban City Games en Connecting Cultures. Bekijk het hele overzicht op almerecentrum.nl/floriadejaar

Ook in de andere stadsdelen staat er veel op het programma. Strandfestival ZAND gaat dit jaar weer door. Zomer in Haven pakt extra groots uit dit jaar. In Almere Buiten staat een mooi programma in de steigers met bijvoorbeeld het Groentesoep Festival. Maar ook onze VVV partners hebben leuke arrangementen voor een te gekke dag uit in Almere. Huur eens een elektrische fiets bij VVV Almere voor een mooie fietstocht door de Almeerse natuur, ga op safari met de boswachter bij de Oostvaardersplassen of huur een sloepje bij de Noorderplassen. Kijk voor de complete agenda op visitalmere.com.

Kortom, er staat ons een mooie zomer te wachten. Ik kijk er naar uit elkaar weer te ontmoeten bij een van de vele voorstellingen, toeristische activiteiten en festivals deze zomer in Almere!

Nik Smit
Directeur
Almere City Marketing

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring